ΕΛΛΑΔΑ

Κουβέλης: Δεν υπάρχει βίντεο που να δείχνει Τούρκους να κατεβάζουν σημαίες από βραχονησίδες

Κουβέλης: Δεν υπάρχει βίντεο που να δείχνει Τούρκους να κατεβάζουν σημαίες από βραχονησίδες
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Δεν υπάρχει βίντεο που να δείχνει ότι οι Τούρκοι κατέβασαν όλες τις ελληνικές σημαίες από τις βραχονησίδες, όπως ισχυρίστηκε ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη και απαντώντας σε ερώτημα για το αν η ελληνική πλευρά έχει δει τέτοιο βίντεο, όπως υποστήριξε ο Γιγκίτ Μπουλούτ, ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως δεν έχει λάβει γνώση των δημοσιευμάτων για τις δηλώσεις του, όμως ξεκαθάρισε πως βίντεο δεν υπάρχει.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του ίδιου του Τούρκου προέδρου αναφορικά με ανταλλαγή των οκτώ τούρκων στρατιωτικών με τους δύο Έλληνες που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, ο κ. Κουβέλης απέρριψε το ενδεχόμενο, τονίζοντας στο Ραδιόφωνο 24/7: «Ο Τούρκος πρόεδρος, νομίζω ότι, παραδέχεται πια ότι οι Έλληνες αξιωματικοί κρατούνται όχι γιατί διέπραξαν κάποιο αδίκημα αλλά μετατρέπονται σε εργαλεία πίεσης στην Ελλάδα. Και υπήρξε η πραγματική αποκάλυψη για τα όσα στοιχεία υπάρχουν για την απαράδεκτη κράτηση των δύο αξιωματικών μας».

Ακόμη, έκανε λόγο για ανόμοιες περιπτώσεις, καθώς οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κάνει κάποια παρανομία, ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο και δικάστηκαν με βάση το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έκρινε πως το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Τούρκου προέδρου, στο οποίο σημείωσε ότι δεν θέλει ένταση με την Ελλάδα, είναι «ένα βήμα καλής θέλησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ