ΕΛΛΑΔΑ

Εντός της ημέρας η απελευθέρωση ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

Εντός της ημέρας η απελευθέρωση ενός εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Επιδίδεται και επίσημα σε λίγη ώρα στα χέρια ενός από τους οκτώ Τούρκους που κρατείται στο Αλλοδαπών, η απόφαση του ΣτΕ να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής που είχε κάνει στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής που του χορηγούσε άσυλο στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μόλις ο δικαστικός επιμελητής περάσει την πόρτα του αλλοδαπών και ο Τούρκος πάρει στα χέρια του και επίσημα την απόφαση, αντιτρομοκρατική, ΕΚΑΜ και ασφάλεια θα φρουρούν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας τον Τούρκο στρατιωτικό, ο οποίος θα μπορεί να κυκλοφορεί μεν ελεύθερος, αλλά σε χώρο διαμονής που έχουν επιλέξει οι ελληνικές Αρχές και ο οποίος θα βρίσκεται υπό την αυστηρή προαστασία της ΕΛΑΣ.

Η απόφαση του ΣτΕ είχε γίνει γνωστή πριν από λίγες ημέρες και σήμερα ουσιαστικά τίθεται σε εφαρμογή.

Την ίδια ώρα για τρίτη φορά η τουρκική δικαιοσύνη απέρριπτε το αίτημα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών να αφεθούν ελεύθεροι.

Το σχετικό αίτημα προς τις τουρκικές Αρχές υπέβαλαν οι δικηγόροι των δύο στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται επί 55 και πλέον ημέρες στην Αδριανούπολη, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Οι δικαστές έλαβαν την απόφαση με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αλλάξει τα δεδομένα για τα οποία αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Σημειώνεται πως η νέα αρνητικά απάντηση της Τουρκίας έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσε για άλλη μια φορά θέμα «ανταλλαγής» των δύο στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ