Μυτιλήνη: Δικογραφία σε βάρος 17 κατοίκων για την πρόσφατη επίθεση κατά προσφύγων
Δικογραφία σε βάρος 17 κατοίκων της Μυτιλήνης, πέντε για σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και κατά άλλων 12 για πλημμελήματα σχηματίσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού.
Πρόκειται για τα πρώτα άτομα που ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές ως ενεχόμενοι στην επίθεση κατά των προσφύγων και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης αλλά και κατά των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στην πλατεία.
Οι κακουργηματικές πράξεις, που προς το παρόν έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, είναι αυτές του εμπρησμού και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ οι πλημελληματικές κατηγορίες είναι πολλές με κύρια αυτή της στάσης.
Έντονη αντίδραση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η πρώτη δικογραφία, καθώς η έρευνα συνεχίζεται, διαβιβάζεται στην Εισαγγελία πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.
SPONSORED
Ιταλία: Έρευνα της εισαγγελίας για τον θάνατο πέντε Ιταλών δυτών στις Μαλδίβες
14:27
Ελεύθερος με όρους ο 37χρονος που βιντεοσκοπούσε κρυφά γυναίκες σε τουαλέτες
14:16
Χανταϊός: Επιβάτης του MV Hondius βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο στην Ταϊβάν
14:16
SNF NOSTOS του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου
14:05