ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 6χρονο που κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τον 6χρονο που κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Διασωληνωμένος, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) το 6χρονο αγοράκι που κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ μέσα στο σπίτι του, στους Στόλους του δήμου Γόρτυνας, την περασμένη Τετάρτη.

Ο 6χρονος Νικόλας, σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, νοσηλεύεται με εγκεφαλικό οίδημα και οι επόμενες ώρες κρίνονται κρίσιμες για την υγεία του.

Ο πατέρας του περιέγραψε, μιλώντας στον Alpha, τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η οικογένειά του. «Η γυναίκα ήταν μέσα και έκανε κάτι άλλες δουλειές, σιδέρωνε κάτι ρούχα, το κοπέλι ήταν έξω και έβλεπε τηλεόραση. Τώρα πώς τα κατάφερε και πήγε και το πήρε το μπουκάλι και ήπιε δύο ποτήρια κρασί, κρασοπότηρα, όχι του νερού…».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι έχοντας τις αισθήσεις του πάει στην μητέρα του: «“Μαμά ζαλίζομαι” και του λέει “Γιατί;”. Μύρισε και του λέει “Νικόλα ήπιες τίποτα;”. Λέει “όχι” και πάνε μετά και κοιμούνται».

Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση του παιδιού επιδεινωνόταν ολοένα και περισσότερο: «Ακούμε θόρυβο στο δωμάτιο, πάω, είχε κάτσει κάτω το κοπέλι και έκανε εμετό. Το παίρνω στα χέρια μου, το πάω στο μπάνιο, το πλένω στη μούρη, του βγάζω τα ρούχα του, το ντύνω μετά και πάμε κατευθείαν Κέντρο Υγείας. Του βάλανε ορούς και μου κουβέντιαζε και καλαμπούρι κάναμε και μου λέει "μπαμπά άντε να πάμε να φύγουμε γιατί εγώ πεινάω". Μετά τον πιάσανε σπασμοί, φοβήθηκε ο γιατρός, τον βάλαμε στο ασθενοφόρο, τον φέραμε στο Ηράκλειο».

Και συνέχισε ο πατέρας του 6χρονου: «Τώρα βγήκα από τον γιατρό. Σταθερή η κατάστασή του, αλλά κρίσιμη από ότι μου είπε ο γιατρός».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ