ΕΛΛΑΔΑ

Μηνύματα και κλήσεις στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του 57χρονου

Μηνύματα και κλήσεις στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του 57χρονου
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μηνύματα, εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις και ανταλλαγή email που είχαν γίνει από το κινητό τηλέφωνο του δολοφονημένου συνταξιούχου αστυνομικού, αποτελούν την αρχή της έρευνας των αστυνομικών που προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της εγκληματικής ενέργειας.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί περιμένουν τις απαντήσεις από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας για να εντοπίσουν το τελευταίο τηλεφώνημα που έκανε ή που δέχτηκε το θύμα, ενώ αμέσως μετά θα «ξεσκονίσουν» τις επαφές του και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά τα άτομα θα κληθούν να καταθέσουν.

Πάντως, όλα δείχνουν, μέχρι στιγμής, ότι ήταν μια καλά στημένη ενέδρα θανάτου, καθώς οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι μεσολάβησαν λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο 57 χρόνος έφυγε από την ταβέρνα μέχρι τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης της άκουσε τους πυροβολισμούς. Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει σήμερα αν το θύμα δέχτηκε τις πρώτες σφαίρες πισώπλατα την ώρα που ήταν έτοιμος να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του, το οποίο είχε σταθμεύσει περίπου 30 μέτρα μακριά από την είσοδο της ταβέρνας.

Πάνω του βρέθηκε το πορτοφόλι του με περίπου 1500 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Πάντως, η υπόθεση αποτελεί μυστήριο με πολλά ερωτηματικά για τους αξιωματικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών. Τα δυο βασικά κομμάτια του μυστηρίου, αυτή τη στιγμή, είναι το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης αλλά και το πώς ένας τόσο καλά εκπαιδευμένος πρώην αστυνομικός έπεσε τόσο εύκολα σε μια παγίδα θανάτου.

Όπως προέκυψε ο δράστης χρησιμοποίησε ένα πιστόλι μικρού διαμετρήματος 7,65 το ποιο δεν έχει μεγάλη βλητικότητα, ενώ όσοι γνωρίζουν από όπλα το χαρακτηρίζουν ως όπλο «άμυνας». Γιατί λοιπόν ένας εκτελεστής δεν χρησιμοποίησε ένα όπλο μεγαλύτερης δυναμικής; Αξιωματικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές ένα όπλο το οποίο βρίσκει κάνεις εύκολα στην αγορά ενώ το «ξεφορτώνεται» και το ίδιο εύκολα.

Επίσης, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα αν το θύμα γνώριζε τους δράστες του και φυσικά πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που εργάζεται στη φύλαξη μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες να μην είχε μαζί του το όπλο του για το οποίο μάλιστα είχε νόμιμη άδεια. Οι αστυνομικοί μάλιστα έψαξαν και στο αυτοκίνητο του χωρίς, όμως, να εντοπίσουν το όπλο του 57 χρόνου. Πηγές της αστυνομίας έλεγαν στο CNN Greece ότι «...ίσως να μην αισθανόταν ότι τον απειλούσε κάτι ή κάποιος και άρα να μην αισθανόταν ο πρώην αστυνομικός της ανάγκη να οπλοφορεί....»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ