Frontex: Αυξημένες κατά 17% οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία στην Ελλάδα
Ο πρόεδρος της Frontex Φαμπρίς Λετζερί επεσήμανε πως οι προσφυγικές ροές από την Τουρκίαπρος την Ελλάδα είναι σημαντικά αυξημένες και εκτίμησε πως οι ροές θα συνεχίσουν και το επόμενο διάστημα.
Τις τελευταίες τέσσερις με πέντε εβδομάδες, όπως σημείωσε ο γάλλος επικεφαλής της Frontex, έχει παρατηρηθεί μία αύξηση της τάξης του 17%.
Όπως δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild, υπάρχει σημαντική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών από το Ιράν, το Ιράκ και τη Συρία που καταφθάνουν τις τελευταίες εβδομάδες στην Τουρκία.
Ο Λετζερί, ακόμη, πρότεινε την ενίσχυση της Frontex, αλλά και δραστικές απελάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μόλις το 40% των αποφάσεων επαναπροώθησης εκτελείται και αυτό είναι λίγο.
«Πλέον έχουμε τα εξωτερικά σύνορα υπό έλεγχο», είπε, όμως εκτίμησε πως οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν.
Θρίλερ με ανθρώπινο κρανίο στη νήσο Σφακτηρία - Το εντόπισε ψαροντουφεκάς
15:30
«Red Code» σε Αττική, Εύβοια, Μυτιλήνη και Χίο για αύριο λόγω επικινδυνότητας πυρκαγιών
15:24
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Αποχώρησε από το κόμμα Καρυστιανού η Κατερίνα Μουτσάτσου - Η δήλωσή της
15:19
Στη Βοιωτία ο Ανδρουλάκης: Η κλιματική κρίση δεν είναι άλλοθι - Να στηρίξουμε τους πυροσβέστες μας
15:13