ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Σύρων για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Ελλάδα

Σύλληψη Σύρων για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Ελλάδα
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δύο Σύροι, ηλικίας 17 και 38 ετών, συνελήφθησαν στις Αφίδνες και τα Σεπόλια, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ομοεθνείς, συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν τον βασικό ρόλο στην διοργάνωση της μεταφοράς και αποτελούν μέλη σπείρας που προωθούσε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στο εσωτερικό της Ελλάδας, αποκομίζοντας όφελος 2.000 ευρώ ανά άτομο.

Οι διακινητές προωθούσαν τους μετανάστες, μέσω του ποταμού Έβρου και στη συνέχεια ένα από τα μέλη του κυκλώματος αναλάμβανε την μεταφορά τους μέχρι την Αθήνα. Για την μεταφορά τους χρησιμοποιούσαν ειδικά διαμορφωμένο πολυμορφικό όχημα, ενώ άλλο μέλος, με τη χρήση συνήθως ενοικιασμένου αυτοκινήτου, προπορευόταν του δρομολογίου, ενημερώνοντας για ενδεχόμενα αστυνομικά μπλόκα.

Σημειώνεται ότι μέσα στο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν κρυμμένα 10 άτομα από το Μπαγκλαντές, που συνελήφθησαν προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής επιστροφής στη χώρα τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ