ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα την Πέμπτη ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

Στον εισαγγελέα την Πέμπτη ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο
REUTERS/ file photo

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, ο Τούρκος που συνελήφθη νωρίτερα στις Καστανιές Έβρου, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς εκτελούσε χωματουργικές εργασίες στο τελωνείο στις Καστανιές και φέρεται να πέρασε σε ελληνικό έδαφος.

Οι Έλληνες στρατιώτες υποστηρίζουν ότι τον είδαν να μπαίνει 10 μέτρα σε ελληνικό έδαφος, με τον εκσκαφέα που χειριζόταν. Έτσι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Στη συνέχεια, οι Έλληνες στρατιώτες παρέδωσαν τον άνδρα στην αστυνομία. Με την υπόθεση ασχολείται και το υπουργείο Εξωτερικών.

Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Η είδηση της σύλληψης κάνει το γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης που έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα το όνομα και φωτογραφία του συλληφθέντα.

Σύμφωνα με την Türk Haber Ajansı, ο Τούρκος ονομάζεται Μουσά Αλερίκ.

Νωρίτερα, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδιδε πως ο συλληφθείς είναι υπάλληλος του Δήμου Αδριανουπόλεως, ο οποίος εκτελούσε εργασίες.

Στο ίδιο τηλεγράφημα περιλαμβάνονται δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι ο συλληφθείς έχει οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Ορεστιάδας και ότι έχουν πραγματοποιηθεί τηλεφωνικές επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ