ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια και συγκρούσεις της αστυνομίας με ακροδεξιές ομάδες στη Μυτιλήνη

Επεισόδια και συγκρούσεις της αστυνομίας με ακροδεξιές ομάδες στη Μυτιλήνη
EUROKINISSI

Επεισόδια ξέσπασαν στη Μυτιλήνητο βράδυ της Πέμπτης, όταν μία ομάδα περίπου 80 νεαρών του ακροδεξιού χώρου κινήθηκε εναντίον Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων που κατέγραφαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και την πορεία εκατοντάδων πολιτών του νησιού προς τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι νεαροί τους προπηλάκισαν, τους απείλησαν και τους χτύπησαν , ενώ από κάποιους προσπάθησαν να αποσπάσουν και να καταστρέψουν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές. Κάποιοι μάλιστα από τους δημοσιογράφους κρύφτηκαν σε εισόδους πολυκατοικιών όπου και εγκλωβίστηκαν επί ώρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι νεαροί επικοινωνούσαν με σύστημα ομαδικής συζήτησης μέσω κινητής τηλεφωνίας ενώ ενήλικες ντόπιοι γνωστοί για τη δράση τους στον ακροδεξιό χώρο, τους προμήθευαν με πέτρες τις οποίες και συνέλεγαν. Οι συνεχείς επιθέσεις κατά των αστυνομικών κάποια στιγμή και με κάδους απορριμμάτων στους οποίους είχαν βάλει φωτιά, αποκρούονταν από αστυνομικούς που έκαναν χρήση χημικών.

Οι νεαροί ακροδεξιοί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνέχεια κινήθηκαν προς την κατάληψη των αντεξουσιαστών στο κτίριο του πανεπιστημίου Αιγαίου «Μπίνειο».

Για μειοψηφία ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεται στη ΝΔ:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της κ. Μητσοτάκης έσπευσαν να προσφέρουν κάλυψη σε μια μειοψηφία ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ», αναφέρει το κόμμα, σημειώνοντας πως «προσπάθησαν να εισβάλουν στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θλιβεροί και επικίνδυνοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ