ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνική - Κυπριακή Αστυνομία: Περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας

Ελληνική - Κυπριακή Αστυνομία: Περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας
@Cyprus_Police

Θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, όπως είναι η απειλή της τρομοκρατίας, το οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η παράτυπη μετανάστευση, η αστυνομική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση, συζήτησαν οι αρχηγοί της Αστυνομίας Κύπρου, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, και Ελλάδος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ επισκέπτεται την Κύπρο με επίσημη πρόσκληση του Κυπρίου ομολόγου του και συνοδεύεται από την αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, γενική επιθεωρήτρια Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, τον ταξίαρχο Πέτρο Τζεφέρη, διευθυντή του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων και την ταξίαρχο Αθανασία Κορκοντζέλου, διοικητή της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Ο αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας ανέφερε ότι, επί των ημερών του κ. Τσουβάλα, έχει ενισχυθεί περαιτέρω η αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο Αστυνομιών, τόσο σε επιχειρησιακό και επιτελικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και εμπειρογνωμοσύνης. Ο κ. Τσουβάλας επεσήμανε τη διαχρονική και άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο Αστυνομιών, ιδιαίτερα σε θέματα εσωτερικής ασφαλείας.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ συναντήθηκε και με τον Κύπριο υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που επηρεάζονται από πολιτικές αποφάσεις, όπως η περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργασιών των σωμάτων ασφαλείας σε υπηρεσιακά θέματα, θέματα εκπαίδευσης, αλλά και σε θέματα λειτουργίας. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας των σωμάτων ασφαλείας Κύπρου-Ελλάδος με το αντίστοιχο σώμα του Ισραήλ, στο πλαίσιο της συνεργασίας των τριών χωρών.

Ο Κύπριος υπουργός τόνισε ότι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ επιδεικνύει συνεχές ενδιαφέρον στην προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση του επίπεδου ασφάλειας σε Ελλάδα και Κύπρο και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια πάρα πολλά στελέχη της Αστυνομίας Κύπρου μετέχουν σε εκπαιδεύσεις, που διοργανώνονται από την Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας, αυξάνοντας έτσι τον βαθμό ετοιμότητας και την υπηρεσιακή δυνατότητα της κυπριακής Αστυνομίας.

Ο αντιστράτηγος Τσουβάλας δήλωσε με τη σειρά του πως η συνεργασία μεταξύ της ελληνικής και της κυπριακής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο και διαβεβαίωσε πως η προσπάθεια είναι αυτή η συνεργασία να ενισχυθεί περαιτέρω, με γνώμονα την ανάγκη για ασφάλεια, αλλά και προς καθημερινή επιβεβαίωση πως Κύπρος και Ελλάδα είναι ανάμεσα στις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο.

Απόψε, ο αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου, σε τελετή για τον αυριανό εορτασμό της προστάτιδας της Αγίας Ειρήνης, θα απονείμει στον αρχηγό της ΕΛΑΣ το Μετάλλιο Αξίας και Τιμής για τη συνδρομή του στην περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των Αστυνομιών των δύο χωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ