Συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στη Θεσσαλονίκη
Ένας άνδρας 81 ετών και μια γυναίκα 48 ετών, συνελήφθησαν σε οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 38 αρχαία νομίσματα και φορητές εικόνες που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων.
Τα νομίσματα που χρονολογούνται από τους κλασσικούς έως τους ελληνιστικούς χρόνους και από τους ρωμαϊκούς και υστερορωμαϊκούς χρόνους, βρέθηκαν σε κατάστημα που λειτουργούσε ο 81χρονος στο κέντρο της πόλης, καθώς και στην κατοχή της 48χρονης.
Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμεί απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, που επικύρωσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Kοινωνικός τουρισμός 2026 - 27: Δείτε τους οριστικούς πίνακες δικαιούχων συνταξιούχων
03:00
Μεταφορά χρημάτων γονέων από κοινό τραπεζικό λογαριασμό: Πότε θεωρείται δωρεά - Οι παγίδες
02:00
Ποια σούπερ μάρκετ συμμετέχουν στην εφαρμογή Posokanei - Οι τρόποι λειτουργίας του
01:00
Σε δύο δόσεις το επίδομα παιδιού: Ιούνιο και Αύγουστο οι πληρωμές μέχρι 900 ευρώ
00:30