Συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στη Θεσσαλονίκη
Ένας άνδρας 81 ετών και μια γυναίκα 48 ετών, συνελήφθησαν σε οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 38 αρχαία νομίσματα και φορητές εικόνες που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων.
Τα νομίσματα που χρονολογούνται από τους κλασσικούς έως τους ελληνιστικούς χρόνους και από τους ρωμαϊκούς και υστερορωμαϊκούς χρόνους, βρέθηκαν σε κατάστημα που λειτουργούσε ο 81χρονος στο κέντρο της πόλης, καθώς και στην κατοχή της 48χρονης.
Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι σε βάρος του συλληφθέντα, εκκρεμεί απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, που επικύρωσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.
Βέλγιο: Ο πρίγκιπας Λοράν λέει ότι συνάντησε δυο φορές τον Τζέφρι Έπστιν
23:59
Επιθεώρηση Εργασίας: Ιστορικό υψηλό, με 82.412 ελέγχους και 53,4 εκατ. ευρώ πρόστιμα το 2025
23:53
Η SpaceX αντιδρά στην «αυθαίρετη» χρήση του Starlink από τη Ρωσία για την πλοήγηση των drones της
23:46
ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Ο λαός αξίζει καλύτερα και θα κάνει πράξη την πολιτική αλλαγή
23:37