ΕΛΛΑΔΑ

Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη: Δρόμοι-ποτάμια και «παγίδες» για τους οδηγούς

Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη: Δρόμοι-ποτάμια και «παγίδες» για τους οδηγούς

Πλημμύρες και προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων «ταλανίζουν» αυτή την ώρα τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή Συκιές, αυτοκίνητο παραμένει «εγκλωβισμένο» σε λακούβα. Στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία.

Όλοι οι δρόμοι στην Άνω Πόλη έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece.

Δείτε εδώ βίντεο:

Η καταιγίδα, που εκτός από ισχυρή νεροποντή έφερε και δυνατούς ανέμους, ξεκίνησε γύρω στις 3 το απόγευμα από τα ανατολικά της πόλης και κινήθηκε προς τα δυτικά.

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν μέσα σε λίγα λεπτά σε λίμνες, δημιουργώντας προβλήματα στη μετακίνηση των οχημάτων και των πεζών, ενώ τα νερά παρέσυραν κάδους σκουπιδιών και οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε, εξάλλου, στον Χορτιάτη και στον 'Αγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την Τροχαία, από τη βροχή προκλήθηκαν τροχαία ατυχήματα, όλα ευτυχώς με υλικές μόνο ζημιές, ενώ την ίδια ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δένδρων.

Κανονικά διεξάγεται μέχρι τώρα η κίνηση στην Περιφερειακή Οδό, όπου, όμως, τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, λόγω της συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Έντονα φαινόμενα έπληξαν, επίσης, περιοχές της Χαλκιδικής που συνορεύουν με το νομό Θεσσαλονίκης, ενώ στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής υπάρχουν αναφορές για υπερχείλιση ρέματος.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ