ΕΛΛΑΔΑ

Το αίτημα της ασφάλειας του Καρόλου για τα κρητικά μαχαίρια των χορευτών

Το αίτημα της ασφάλειας του Καρόλου για τα κρητικά μαχαίρια των χορευτών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Με επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Αρχάνες του Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η τριήμερη επίσημη παρουσία, στην Ελλάδα, του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, και της συζύγου του, δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα. Τα μέτρα ασφαλείας για την φύλαξη του ζεύγους ήταν δρακόντεια, όπως και οι «απαιτήσεις» των Βρετανών αστυνομικών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο χωριό, Κάρολος και Καμίλα παρακολούθησαν γιορτή με πολιτιστικές δράσεις και κρητικά παραδοσιακά προϊόντα στην πλατεία του χωριού, όπου γεύτηκαν τοπικές νοστιμιές, όπως κρασί, σταφίδες, λάδι, λουκάνικα, αρωματικά και τυριά, ενώ δύο χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς «Χανιώτη» και «Μαλεβιζιώτη».

Όταν όμως έφτασε το χορευτικό συγκρότημα, στο άκουσμα πως οι άνδρες χορευτές θα έφεραν στη ζώνη τους ένα κρητικό παραδοσιακό μαχαίρι... έκανε τους Βρετανούς «να παγώσουν» και ζητήσαν, εάν γίνεται, να χορέψουν χωρίς αυτό.

Οι διοργανωτές αρνήθηκαν και οι Βρετανοί τότε δήλωσαν, σύμφωνα με το cretalive.gr: «Κοιτάξτε εμείς το προτείνουμε, αλλά αν η αφαίρεση των μαχαιριών από τη στολή των χορευτών προσβάλει τον πολιτισμό σας... το συζητάμε».

Στο σημείο αυτό οι Βρετανοί τελικά έκαναν πίσω και ο πρίγκιπας χόρεψε με τους άνδρες παρ' ότι έφεραν μαχαίρι στη ζώνη τους...

4455574

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ