«Ακατάλληλες» σκηνές μεταξύ θαλάσσιων χελωνών στην Αργολίδα
Μπροστά σε μία… «ακατάλληλη» σκηνή βρέθηκαν δύο άντρες που έπλεαν με το σκάφος τους στην Αργολίδα. Είδαν από μακριά κάτι παράξενο, πλησίασαν για να δουν για τι επρόκειτο και διαπίστωσαν πως ήταν δύο θαλάσσιες χελώνες που συνευρίσκονταν.
Μη μπορώντας να πιστέψουν στα μάτια τους αποφάσισαν να βιντεοσκοπήσουν τη συνεύρεση και ύστερα αποχώρησαν από το σημείο χωρίς να ενοχλήσουν τις χελώνες.
Το ζευγάρωμα των χελωνών γίνεται στη θάλασσα και τα θηλυκά γενούν μόνο στον τόπο που τα ίδια είχαν δει το πρώτο φως ή έστω και λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που γεννήθηκαν.
Τα θηλυκά σκάβουν μία τρύπα στην άμμο και εναποθέτουν 70-200 αυγά, αναλόγως το είδος τους. Όσα αυγά γονιμοποιηθούν, εκκολάπτονται μέσα σε περίπου δύο μήνες.
ΧΡΗΜΑ
: Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση: Ποιοι δικαιούνται έως 10.000 για να μετακομίσουν
01:00
ΕΛΛΑΔΑ
Τουλάχιστον 15 νεκροί από σύγκρουση σκάφους του λιμενικού με ταχύπλοο διακινητών ανοικτά της Χίου (vid)
00:52
ΧΡΗΜΑ
Ανοίγουν 60.000 νέες θέσεις εργασίας από προγράμματα της ΔΥΠΑ - Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες
00:30
ΕΛΛΑΔΑ
Χειρόφρενο τραβούν τα ταξί την Τετάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Στο Μαξίμου τα αιτήματά τους
23:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ