ΕΛΛΑΔΑ

Ανήλικοι, με πλαστά χαρτιά ή χωρίς έγγραφα οι αλλοδαποί στο λιμάνι της Πάτρας

Ανήλικοι, με πλαστά χαρτιά ή χωρίς έγγραφα οι αλλοδαποί στο λιμάνι της Πάτρας
Φωτογραφία Αρχείου ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα ή και χωρίς καθόλου έγγραφα, έναν φυγόποινο και έναν που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά, αποκάλυψε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση του λιμανιού της Πάτρας, που είχε μετατραπεί σε έναν άτυπο καταυλισμό παράτυπων μεταναστών.

Όμως το πιο ανησυχητικό ήταν το γεγονός ότι ανάμεσα στους συνολικά 619 αλλοδαπούς υπήρχαν 142 ανήλικοι οι οποίοι μάλιστα ήταν ασυνόδευτοι χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς τους και ζούσαν μόνοι τους - άγνωστο πώς - κάτω από άσχημες και επικίνδυνες συνθήκες.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή της αστυνομίας, από το σύνολο των αλλοδαπών οι 307 δεν είχαν ποτέ καταγραφεί και δακτυλοσκοπηθεί από τις ελληνικές Αρχές, άρα ήταν τελείως άγνωστοι για το επίσημο κράτος. Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε ΠΡΟΚΕΚΑ και συγκεκριμένα της Αμυγδαλέζας, της Πέτρου Ράλλη και της Κορίνθου, ορισμένοι από τους ανηλίκους μεταφέρθηκαν σε δομές της Θεσσαλονίκης για ασυνόδευτα παιδιά, ενώ ακόμη 105 εξ’ αυτών παραμένουν στην Κόρινθο και σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα αποφασιστεί πού θα μεταφερθούν.

Τα υπόλοιπα άτομα μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας σε Καβάλα, Μαλακάσα, Λάρισα, Κουσόχερο και Κουτσοχέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ