ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκικές Αρχές «μπλόκαραν» ελληνικό σκάφος στην Αλικαρνασσό

Τουρκικές Αρχές «μπλόκαραν» ελληνικό σκάφος στην Αλικαρνασσό
Σκάφος τουρκικού λιμενικού ΕUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου

Τον απόπλου του ελληνικού τουριστικού σκάφους «ΗΛΙΑΣ Τ», μπλόκαρε την Τρίτη η Λιμενική Αρχή της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ), από το ομώνυμο λιμάνι, όπου βρισκόταν σε προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή.

Το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΗΛΙΑΣ Τ» εκτελούσε προγραμματισμένη εκδρομή Κάλυμνος-Κως –Αλικαρνασσός και επιστροφή και επρόκειτο να αναχωρήσει από την Αλικαρνασσό στις 4 το απόγευμα της Τρίτης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το kalymnos-news.gr η Λιμενική Αρχή εφάρμοσε το μέτρο της κράτησης τους ελληνικού σκάφους, χωρίς όμως να γνωστοποιήσει τους λόγους για τους οποίους επιβλήθηκε το μέτρο αυτό, δεδομένου ότι το «ΗΛΙΑΣ Τ» διαθέτει όλα τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά και τηρεί όλους τους κανόνες διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Το συγκεκριμένο σκάφος εκτελούσε την εκδρομή αυτή από Κάλυμνο προς Τουργκούτ Ρέις και Αλικαρνασσό, όλα τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

ηλιας τ


Πηγή: kalymnos-news.gr

Εν τω μεταξύ με μέριμνα της εταιρείας στην οποία ανήκει το «ΗΛΙΑΣ Τ» οι επιβάτες που επέβαιναν σε αυτό, επέστρεψαν με άλλο σκάφος στο λιμάνι της Κω.

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι το εν λόγω σκάφος να κρατήθηκε ως αντίποινα για την κράτηση στο λιμάνι της Κω την περασμένη Κυριακή του Ε/Γ »SEFER KAPTAIN 1» σημαίας Τουρκίας, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιο Επιθεωρητή PSC, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις – αντικανονικότητες στους τομείς ασφάλειας (ΔΣ SOLAS – ΔΣ MLC 2006).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ