Πειθαρχικές κυρώσεις στην αναισθησιολόγο για το θάνατο της μικρής Μελίνας
Περίπου 2,5 χρόνια μετά τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο, όπου είχε πάει για να αφαιρέσει κρεατάκια από τη μύτη της, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης αποφάσισε τις πειθαρχικές κυρώσεις, τις οποίες θα έχει η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, η γιατρός φέρεται να έδειξε ιατρική αμέλεια κατά τη διαχείριση του περιστατικού και θα στερηθεί το μισθό της για μισό χρόνο, ενώ για 2 χρόνια της επιβλήθηκε το μέτρο της στέρησης της εργασιακής της εξέλιξης.
Αναφορικά με την ποινή σε βάρος της διευθύντριας της Αναισθησιολογικής Κλινικής Ρεγγίνας Ρουχωτά, προβλέπει και αυτή στέρηση μισθού αλλά για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΔΥΠΕ Κρήτης βρέθηκε στις 23 Απριλίου για να απολογηθεί, μετά την αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης, η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης.
Δεν ήταν όμως η μόνη, αφού για την ίδια υπόθεση απολογήθηκε και η διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Ρεγγίνα Ρουχωτά. Η Νεκταρία Πολάκη επανέλαβε αυτό που υποστήριζε εξ αρχής, ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψιν τη σοβαρότητα του περιστατικού.
Η κα Ρουχωτά κλήθηκε ως διευθύντρια του Τμήματος -ήταν σε άδεια, αλλά πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα λόγω του έκτακτου περιστατικού που προέκυψε με το κοριτσάκι ωστόσο όμως δεν πρόλαβε να συμμετέχει εξαρχής στη διαχείρισή του.
Είναι γνωστό ότι το Σώμα Επιθεωρητών που επίσης ερεύνησε την υπόθεση διαπίστωσε βαριά ιατρική αμέλεια στη διαχείριση του περιστατικού στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.
Χατζηδάκης: 5,3 δισ. από το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο στο περιβάλλον, τη στέγαση και τις μεταφορές
18:45
«Απειλή» Ντόναλντ Τραμπ: «Θα σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»
18:36
Ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τους λόγους παραίτησης του υπεύθυνου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
18:24
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Τραμπ: «Οι ΗΠΑ θα σκεφτούν αποχώρηση από το ΝΑΤΟ» - Μακρόν: «Η Γαλλία δεν στέλνει πλοία στο Ορμούζ»
18:15