Ισόβια κάθειρξη σε ιερέα που καταχράστηκε από το Δημόσιο 3,8 εκατ. ευρώ
Παπάς από τα Φάρσαλα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία της κατάχρησης εκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο.
Ο ιερέας, με τη βοήθεια δύο εφοριακών, οι οποίες καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, είχε καταφέρει να καταχραστεί συνολικά 3,8 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, από το 2005 έως και το 2012 παραποιούσε τις μισθολογικές δαπάνες των ιερέων της Μητρόπολής του, δηλώνοντας πως παίρνουν μεγαλύτερους – από τους πραγματικούς – μισθούς τους με αποτέλεσμα τα χρήματα να φτάνουν στις τσέπες του ιδίου και των δύο εφοριακών.
Ένας υπάλληλος της τράπεζας στην οποία καταβάλλονταν από το Δημόσιο οι μισθοί στους ιερείς συνειδητοποίησε πως οι παπάδες της Μητρόπολης Ελασσόνας, που είναι περίπου ίδιας δυναμικής με αυτή την Φαρσάλων, έπαιρναν πολύ λιγότερα και οι υποψίες του αποκάλυψαν την απάτη.
Στο εδώλιο κάθισαν ακόμη τρία άτομα, που όμως αθωώθηκαν από το δικαστήριο.
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ποιες πληρωμές καταβάλλονται μέχρι την Παρασκευή
01:00
ΑΑΔΕ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ρύθμιση των οφειλών σε 72 δόσεις
00:30
Αγνοια δηλώνει το Βερολίνο για μυστική συνάντηση Γερμανών και Ρώσων αξιωματούχων
23:58
Επιτρέπει η Βουλγαρία στις ΗΠΑ την προσωρινή στάθμευση αεροσκαφών παρά την προειδοποίηση του Ιράν
23:50