Σύλληψη για νέες διαρροές στα δεξαμενόπλοια «Αγία Ζώνη»
Στη σύλληψη του νόμιμου εκπροσώπου της διαχειρίστριας εταιρείας των δεξαμενόπλοιων «Αγία Ζώνη Ι» και «Αγία Ζώνη ΙΙΙ», προχώρησε το δεύτερο λιμενικό τμήμα Κερατσινίου μετά τη διαπίστωση χθες το μεσημέρι ρύπανσης, έκτασης περίπου 120 τετραγωνικών μέτρων, στη θαλάσσια περιοχή Μώλου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, στην περιοχή μετέβη άμεσα περιπολικό σκάφος όπου διαπίστωσε ελαφρά πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής και αυτοδιαλυόμενα.
Επιπρόσθετα, το πλήρωμα του περιπολικού διαπίστωσε την ύπαρξη λιμναζόντων πετρελαιοειδών μιγμάτων στο κατάστρωμα του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη Ι» και τη διαφυγή τους στη θάλασσα καθώς και την ύπαρξη καταδυόμενης ποντισμένης αντλίας με φορητή σωλήνα η οποία συνέδεε πλευρική δεξαμενή του ανωτέρω δεξαμενοπλοίου με βαρέλια επί έτερου δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙΙ» που βρισκόταν παραπλεύρως.
Στη θαλάσσια περιοχή πραγματοποιήθηκε απορρύπανση, όπως ανέφερε το Λιμενικό Σώμα.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο, σημειώθηκε τεράστια ρύπανση σε παράκτιες περιοχές του Σαρωνικού κόλπου μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη".
Στείλαμε όπλα στους Ιρανούς διαδηλωτές μέσω των Κούρδων αποκαλύπτει ο Τραμπ
18:33
ΚΚΕ: Θράσος Μητσοτάκη να εμφανίζεται σαν να μην είναι επικεφαλής κυβέρνησης βουτηγμένη στη σαπίλα
18:21
Συνελήφθησαν τρεις άνδρες στη Γλυφάδα που προέταξαν σε αστυνομικούς πιστόλι, μαχαίρι και σφυρί (pic)
18:09
«Φοβόμασταν ότι ο πιλότος είχε αιχμαλωτιστεί και προσπαθούσε να μας στήσει σε ενέδρα» είπε ο Τραμπ
17:57