ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Ντοκουμέντα από τη δράση της συμμορίας των βορείων προαστίων

Αποκλειστικό: Ντοκουμέντα από τη δράση της συμμορίας των βορείων προαστίων

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ιδιοκτητών καταστημάτων στα βόρεια προάστια. Η συμμορία των τεσσάρων γυναικών είχε καταφέρει με "χειρουργικό" τρόπο να αφαιρεί εμπορεύματα από μαγαζιά κάτω από τη μύτη υπαλλήλων και πελατών. Είχαν μάλιστα αναπτύξει ένα τέλειο δίκτυο "συνεργατών" με το οποίο μεταπουλούσαν τα είδη που έκλεβαν ενώ συντηρούσαν με τα κλεμμένα και δικό τους κατάστημα στην Αλβανία.

Τον κορμό της συμμορίας αποτελούσαν τέσσερις γυναίκες που κατάφερναν να εξουδετερώνουν ακόμα και τα πιο σύγχρονα μέτρα ασφαλείας για κλοπές που διαθέτουν τα καταστήματα, ενώ με μια ειδικά διαμορφωμένη τσάντα που ακύρωνε τα αντικλεπτικά που είχαν πάνω τα ρούχα, κατάφερναν να βγάζουν τα κλοπιμαία από τα μαγαζιά.

Η συγκεκριμένη σπείρα είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες οι οποίοι έβλεπαν μετά στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τις τέσσερις γυναίκες να τους αδειάζουν το εμπόρευμα στην ουσία μπροστά στα μάτια τους χωρίς όμως ποτέ να γίνονται αντιληπτές.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε όταν οι αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Αμαρουσίου κατάφεραν να εντοπίσουν όχι μόνο τις τέσσερις γυναίκες αλλά ολόκληρο το δίκτυο που αποτελούσε την "καλοστημένη επιχείρηση" και είχαν ρόλο ακόμη 7 άτομα με αρχηγό έναν 42χρονο από την Αλβανία.

Η κλειστή ομάδα της Ασφάλειας Αμαρουσίου ερευνούσε εδώ και έξι μήνες την υπόθεση και διαπίστωσε την πλούσια ζωή που έκαναν τα μέλη του κυκλώματος ενώ από τα κέρδη που αποκόμιζαν αγόραζαν ακριβά αυτοκίνητα και σπίτια.

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece καταγράφεται από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, η δράση των τεσσάρων γυναικών που μέχρι σήμερα έχει εξακριβωθεί ότι είχαν προκαλέσει ζημιά σε τουλάχιστον 68 καταστήματα στα βόρεια προάστια.

Ήταν μάλιστα τέτοιο το εύρος της δράσης τους που δεν δίσταζαν να χτυπούν ακόμη και σούπερ μάρκετ και να κλέβουν προϊόντα ευρείας κατανάλωσης με σκοπό όπως όλα δείχνουν να τα διοχετεύουν στο κατάστημα τους στην Αλβανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ