ΕΛΛΑΔΑ

Χάρρυ Κλυνν: Η μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο Απόλλων Καλαμαριάς

Χάρρυ Κλυνν: Η μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο Απόλλων Καλαμαριάς
EUROKINISSI

Μία από τις μεγάλες αγάπες του ηθοποιού Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής, ήταν το ποδόσφαιρο.  Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, το 1980 ηγήθηκε της ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαρίας και κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τη δυναμική της.

Επί προεδρίας του, η ομάδα απόκτησε δικό της γήπεδο, επανήλθε στην Α΄ Εθνική Κατηγορία μετά από 20 χρόνια, ενώ γνώρισε γενικότερη άνθηση. Απέκτησε υποδομές, ανέπτυξε το φυτώριο της και κατάφερε να συσπειρώσει τους φιλάθλους της.

Το 1988 ο δημοφιλής σατυρικός ηθοποιός αποτέλεσε ηγετική φιγούρα στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ποδοσφαίρου, λόγω των προτάσεων αναδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα.

Η κόντρα οδήγησε σε μεγάλη κρίση και είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στα χρονικά.

Η πολιτεία αποφάσισε, τότε, να αφαιρέσει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΑΕ και να την παραχωρήσει στην ΕΠΟ. Ο Χάρρυ Κλυνν προτάθηκε – ομόφωνα από όλες τις ομάδες – για την προεδρία της ΕΠΑΕ.

Υπό την καθοδήγησή του η ΕΠΑΕ αναδιοργανώθηκε και μετά από επαφές με FIFA και UEFA δημιουργήθηκαν εξαιρετικά ελκυστικοί όροι για την επιστρέψει και πάλι στην ΕΠΑΕ το πρωτάθλημα. Όπως και έγινε.

Μετά από τρία χρόνια ο ηθοποιός κατέθεσε την παραίτησή του από την προεδρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ