ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η δίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση Μπουτάρη

Σήμερα η δίκη των τριών συλληφθέντων για την επίθεση Μπουτάρη
MotionTeam/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Σήμερα πραγματοποιείται στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη των τριών συλληφθέντων, που κατηγορούνται για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Την περασμένη Δευτέρα, ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι, δήλωσε κώλυμα, με αποτέλεσμα να οριστεί νέα ημερομηνία της δίκης.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, οι δύο 20χρονοι Έλληνες και ο 36χρονος ομογενής από την Γεωργία θα δικαστούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Οι τρεις άνδρες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητης επίθεσης, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και διακεκριμένης φθοράς.

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη

Υπενθυμίζεται πως είχε συλληφθεί και ένας 17χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, προκειμένου να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει και μήνυση κατά αγνώστων, ενώ αναμένεται να εξεταστεί ως μάρτυρας κατηγορίας από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκαν τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες.

Οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση των υπολοίπων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση συνεχίζονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ