Στα Χανιά το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman
Στην προβλήτα Μαραθίου κατέπλευσε σήμερα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» που αναμένεται να παραμείνει στη βάση έως και τις 28 Μαΐου για λόγους ανεφοδιασμού και αναψυχής του πληρώματος. To πλοίο «έδεσε» στη Σούδα με την βοήθεια ρυμουλκών.
Το αεροπλανοφόρο είναι μια πλωτή πολιτεία καθώς έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων, κινείται με 4 προπέλες ταχύτητας 30 κόμβων και με δύναμη, που δίνουν οι δύο πυρηνικοί του αντιδραστήρες. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του τα 78 και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα - η έκταση του καταστρώματός του ξεπερνά τα 4,5 στρέμματα.
Μπορεί να «χωρέσει» έως και 90 μαχητικά αεροσκάφη, διαθέτει 2.500 καμπίνες, χωράει 6.500 άτομα, έχει τηλεοπτικό σταθμό, μουσείο, γυμναστήρια. Το πλοίο, που διαθέτει και τεχνολογία απόκρυψης η οποία το κάνει «αόρατο» για τα ραντάρ, είχε καταπλεύσει στα Χανιά και στις 21 Ιουνίου 2016.
Την αντίθεσή τους στην άφιξή του, εξέφρασαν με ανακοίνωσή τους οι επιτροπές ειρήνης Κρήτης.
Κυρίαρχο και στις βουλευτικές εκλογές της Ρωσίας το κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν
22:48
Δέκα συλλήψεις οικογενειακής συμμορίας στον Μυλοπόταμο – «Δανεικά» πρόβατα για παράνομες επιδοτήσεις
22:39
Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 9,6 εκατ. ευρώ
22:29
Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι θα συναντηθεί με τον Τραμπ στη Νέα Υόρκη - «Υπάρχει διπλωματική δυναμική»
22:24