ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικό «ριφιφί» στον ΕΦΚΑ-Υπάλληλος αύξησε το ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου

Ηλεκτρονικό «ριφιφί» στον ΕΦΚΑ-Υπάλληλος αύξησε το ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Επίορκος υπάλληλος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) φέρεται να είναι ο δράστης ενός κρούσματος ηλεκτρονικού «ριφιφί» που εντοπίστηκε στο υποκατάστημα επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Κατηγορείται ότι πλαστογράφησε το ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου έναντι ανταλλάγματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του φορέα, «ο υπό συνταξιοδότηση (με σύνταξη αναπηρίας) υπάλληλος του ΕΦΚΑ διαπιστώθηκε ότι παρενέβη, για να αλλοιώσει το ποσοστό αναπηρίας ασφαλισμένου, χρησιμοποιώντας παρανόμως κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, προφανώς, έναντι ανταλλάγματος. Συγκεκριμένα, προέβη στην αύξηση του ποσοστού αναπηρίας από 75% στο 85% για την εξασφάλιση πρόσθετων ωφελημάτων (μεγαλύτερο ποσό σύνταξης, πλήρεις φορολογικές απαλλαγές, κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ, κλπ)».

Με απόφαση του υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Λάμπρου Σέμπου, επιβλήθηκε άμεσα το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων στον επίορκο υπάλληλο, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση, για να εξακριβωθεί αν έχουν συμπράξει και άλλοι υπάλληλοι στη συγκεκριμένη απόπειρα ηλεκτρονικής πλαστογράφησης ή, αν έχουν υπάρξει και άλλες περιπτώσεις χειραγώγησης κωδικών και παράνομης παρέμβασης στο σύστημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η διοίκηση του ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, αποτρέποντας κάθε παραβατική συμπεριφορά απ’ όπου κι αν προέρχεται.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ