Θεσσαλονίκη: Επιχείρησε να πουλήσει αρχαίο νόμισμα μέσω διαδικτύου και συνελήφθη
Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη 38χρονος που επιχείρησε να πουλήσει αρχαίο νόμισμα, μέσω διαδικτύου.
Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων κατέσχεσαν σε κατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη, φάκελο με αποστολέα τον 38χρονο, που περιείχε νόμισμα, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης, σε σελίδα του διαδικτύου.
Πρόκειται για χάλκινο νόμισμα ρωμαϊκών χρόνων (3ου-4ου αιώνα μ.Χ.), το οποίο, όπως γνωμάτευσε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο, σε περιοχή της Αρκαδίας όπου διαμένει.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Η δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.
Πότε κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα - Πότε επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές
02:00
Απορροφά τις αυξήσεις στα «πράσινα» τιμολόγια τον Απρίλιο η ΔΕΗ - Χωρίς αλλαγές τα «μπλε»
01:00
Τι αλλάζει με το νέο νόμο για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ - Τσουχτερά πρόστιμα
00:30
Ιράν και ΗΠΑ... διαφωνούν για την εκεχειρία - Ο Τραμπ εστιάζει στο άνοιγμα του Ορμούζ με κάθε τρόπο
23:56