Δεκάδες πρόσφυγες εγκατέλειψαν την Μόρια
Περίπου 300 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ εγκατέλειψαν τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή, ανάμεσα σε Άραβες και Κούρδους αιτούντες άσυλο, πραγματοποιώντας πορεία προς την πόλη της Μυτιλήνης, όπου και αναζητούν καταφύγιο.
Το πλήθος, που αποτελείται κυρίως από γυναικόπαιδα, διαμαρτύρεται για τον πολύμηνο εγκλεισμό τους στο κέντρο της Μόριας και για τα επεισόδια που την Παρασκευή κατέληξαν στον τραυματισμό τουλάχιστον έξι ανθρώπων, σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις με τη σειρά τους έχουν ανακόψει την πορεία και καλούν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στον καταυλισμό.
Το πλήθος αντιτείνει ότι φοβάται μετά τα επεισόδια και ορισμένοι δηλώνουν πως αν δεν τους αφήσουν να βρουν καταφύγιο στην πόλη της Μυτιλήνης θα διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο.
Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους μεταφέρουν αποσκευές, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
Μητσοτάκης από Κεραμεικό: Δέος για τα γλυπτά στο μεγάλο ανοιχτό μουσείο - Τα έργα δεν σταματούν εδώ
21:24
Ασπρόπυργος: Οδηγούσε όχημα που έκλεψε από το Αιγάλεω – Προσπάθησε να διαφύγει από αστυνομικούς
21:11
Όχημα εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε όχθη ποταμού στην Κέρκυρα - Απεγκλωβίστηκε η οδηγός
21:00
Επιχείρηση για τον εντοπισμό 45χρονου μετά από ανατροπή σκάφους στην Κεφαλονιά
20:48