Νυχτοφύλακας επιχείρησε να κλέψει το μουσείο της Σαντορίνης
Να κλέψει αρχαία αντικείμενα από την αποθήκη του μουσείου της Σαντορίνης, επιχείρησε ο νυχτοφύλακας.
Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκε το Σάββατο, από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κλοπή αρχαίων αντικειμένων από αποθήκη μουσείου στη Σαντορίνη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Πολιτισμού, στα χέρια του φερόμενου ως δράστη, νυχτοφύλακα της υπηρεσίας, βρέθηκαν 15 πήλινα αγγεία του 17ου αι. π.Χ. από το Ακρωτήρι καθώς και 3 ειδώλια, δύο λίθινα και ένα πήλινο, και ένα αντικείμενο από ορεία κρύσταλλο, γεωμετρικών-αρχαϊκών χρόνων από το ιερό της Αφροδίτης στην Αρχαία Θήρα. Τα αντικείμενα επεστράφησαν στο μουσείο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προβαίνει ήδη στις δέουσες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του προκειμένου να διερευνηθεί εις βάθος το θέμα και να αποδοθούν ευθύνες.
Στη Λιβύη τη Δευτέρα ο Γιώργος Γεραπετρίτης - Διαδοχικές συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας
17:46
Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε τις επιθέσεις κατά στόχων στον νότιο Λίβανο
17:35
Τραγωδία στην Αρκαδία: Νεκρός άνδρας μετά από ανατροπή του τρακτέρ που οδηγούσε
17:23
Ο Αραγτσί ξανά στο Πακιστάν έχοντας εντολή για νέες διαπραγματεύσεις (vid)
17:13