Νυχτοφύλακας επιχείρησε να κλέψει το μουσείο της Σαντορίνης

Να κλέψει αρχαία αντικείμενα από την αποθήκη του μουσείου της Σαντορίνης, επιχείρησε ο νυχτοφύλακας.
Πιο συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκε το Σάββατο, από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κλοπή αρχαίων αντικειμένων από αποθήκη μουσείου στη Σαντορίνη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Πολιτισμού, στα χέρια του φερόμενου ως δράστη, νυχτοφύλακα της υπηρεσίας, βρέθηκαν 15 πήλινα αγγεία του 17ου αι. π.Χ. από το Ακρωτήρι καθώς και 3 ειδώλια, δύο λίθινα και ένα πήλινο, και ένα αντικείμενο από ορεία κρύσταλλο, γεωμετρικών-αρχαϊκών χρόνων από το ιερό της Αφροδίτης στην Αρχαία Θήρα. Τα αντικείμενα επεστράφησαν στο μουσείο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προβαίνει ήδη στις δέουσες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του προκειμένου να διερευνηθεί εις βάθος το θέμα και να αποδοθούν ευθύνες.

Το ειδύλλιο του Τζον Φ. Κένεντι με αεροσυνοδό, το άδοξο τέλος της σχέσης και η αντίδραση της Τζάκι
22:35.jpg?t=toyfJJobfiSmIHiZHuBOUg)
Πειθαρχική έρευνα από την ΕΛΑΣ για την επεισοδιακή προσαγωγή γυναίκας στο ΑΤ Κυψέλης
22:25
Βουλή: Ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια η δικογραφία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
22:16
«Φέρε τα αεροπλάνα πίσω τώρα» - Πώς ο Τραμπ έσωσε την εκεχειρία από τα... δόντια του Νετανιάχου
22:08-(1)-(1).jpg?t=QxeitdK00t5gItFq4lImaA)