Έβγαλαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο μεταξύ Λέσβου και Χίου το υδρογραφικό «Τσεσμέ»
Υπό στενή διακριτική παρακολούθηση έχουν θέσει ελληνικά πολεμικά πλοία το τουρκικό υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» που πλέει μεταξύ Λέσβου και Χίου αλλά στα διεθνή ύδατα.
Από το μεσημέρι το τουρκικό υδρογραφικό έχει παραβιάσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα συνοδευόμενο από το πολεμικό πλοίο «Μποντρούμ».
Η Άγκυρα δεν έχει εκδώσει Navtex (ενημέρωση για εκτέλεση άσκησης έρευνας) ενώ το υδρογραφικό πλέει με χαμηλή ταχύτητα.
Στην περιοχή έχει σπεύσει, μετά από οδηγίες του Υπουργείου Αμύνης, η κανονιοφόρος «Αήττητος».
Η τουρκική κίνηση έρχεται λίγες ώρες μετά τη στάση «Πόντιου Πιλάτου» που τήρησαν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Κέρι και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Στόλτεμπεργκ για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.
Μόλις χθες ο κ. Κέρι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα είπε χαρακτηριστικά:
Δεν πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πολύ απλά θα πω ότι η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν διπλωματικούς διαύλους. Ενθαρρύνω την Ελλάδα και την Τουρκία σαν σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και οι δύο να συνεργάζονται και να διατηρούν καλές σχέσεις γειτνίασης και να ενθαρρύνουν την ειρήνη και τη σταθερότητα με συνεργασία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα το κάνουν και ότι αυτό το θέμα θα λυθεί
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήξαν το επεισόδιο με το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο
Μήνυμα Κακλαμάνη: «Το 2026 να μας βρει ενωμένους γιατί μόνο έτσι πάει η ζωή μπροστά»
12:53
Ριφιφί για 500 ευρώ σε κατάστημα παιχνιδιών στον Κολωνό - Αναζητούνται οι δράστες
12:43
Μητσοτάκης, Τασούλας, Κακλαμάνης και Ανδρουλάκης στη δοξολογία στη Μητρόπολη για τη νέα χρονιά (pics)
12:33
Στους 40 οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά: 100 τραυματίες, γεμάτες οι ΜΕΘ - «Πρώτα ξέσπασε φωτιά»
12:23