ΕΛΛΑΔΑ

Αερογέφυρα ζωής για να σωθεί βρέφος από το Ηράκλειο

Αερογέφυρα ζωής για να σωθεί βρέφος από το Ηράκλειο
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η ετοιμότητα και η ικανότητα των γιατρών του Βενιζελείου στάθηκε η αιτία να σωθεί ένα μωρό που στραβοκατάπιε ένα κομμάτι μήλο και κόντεψε να πνιγεί. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cretalive.gr, το βρέφος 12 μηνών μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από το νοσοκομείο Ρόδου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο λόγω ιστορικού πνιγμονής και δύσπνοια.

Εισήχθη αμέσως στην παιδιατρική κλινική και ετέθη σοβαρή υποψία εισρόφησης ξένου σώματος. Υπεβλήθη υπό γενική αναισθησία σε επέμβαση άκαμπτης βρογχοσκόπησης από τους ΩΡΛ χειρουργούς του νοσοκομείου σε συνεργασία με τους αναισθησιολόγους.

Βρέθηκε και αφαιρέθηκε από τους πνεύμονες του βρέφους ένα μεγάλο κομμάτι μήλο που είχε εισροφηθεί και θα μπορούσε δυνητικά να απειλήσει έως και τη ζωή του βρέφους. Η συγκεκριμένη επέμβαση έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και γίνεται σε πολύ λίγα νοσοκομεία της χώρας, τόνισαν γιατροί του νοσοκομείου.

Οι γιατροί επισημαίνουν την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δείχνουν οι γονείς και όσοι προσέχουν παιδιά μέχρι την ηλικία των τριών ετών τουλάχιστον, σε αντικείμενα ή τροφές -ιδίως ξηρούς καρπούς - που τα παιδιά συνηθίζουν να βάζουν στο στόμα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ