ΕΛΛΑΔΑ

Ακολούθησε το GPS και βρέθηκε ανάμεσα σε πέτρες και μολότοφ

Ακολούθησε το GPS και βρέθηκε ανάμεσα σε πέτρες και μολότοφ
Ο άτυχος Πορτογάλος πήρε μία εμπειρία από αθηναϊκή νύχτα, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο του στα Εξάρχεια, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του CNN Greece

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η οδός Στουρνάρη και οι γύρω δρόμοι στα Εξάρχεια μία ημέρα πριν από την έβδομη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κουκουλοφόροι συνεπλάκησαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν αποκλείσει τη Στουρνάρη στο ύψος του Πολυτεχνείου.

Οι αψιμαχίες είχαν ξεκινήσει αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν ομάδα εξήντα περίπου ατόμων έριξε μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στη διασταύρωση των οδών Στουρνάρη και Ζαϊμη. Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Ακολούθησε το γνωστό έργο με επιθέσεις μολότοφ, κάψιμο κάδων και κυνηγητό γύρω από την πλατεία Εξαρχείων, που συνεχίστηκε έως τις πρώτες ώρες της Κυριακής, χωρίς όμως τα επεισόδια αυτά να λάβουν δραματικές διαστάσεις.

Η αστυνομία δηλώνει ότι βρίσκεται σε επιφυλακή ενόψει των αυριανών εκδηλώσεων μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ύστερα και από το κάλεσμα του έγκλειστου στις φυλακές Νίκου Ρωμανού για εκστρατεία αναρχικής δράσης με το όνομα «Μαύρος Δεκέμβρης».

Έχουν περάσει επτά χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του έφηβου από ειδικό φρουρό της αστυνομίας, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στην οποία αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο φίλος του Νίκος Ρωμανός.

Χάθηκε στα Εξάρχεια

Εν αναμονή της Κυριακής, τα Εξάρχεια άδειασαν από τον κόσμο, που προτίμησε να απέχει από τα δρώμενα. Δεν έγινε το ίδιο με Πορτογάλο τουρίστα, που επέστρεφε με αυτοκίνητο στο ξενοδοχείο όπου διέμενε και ο οποίος τραυματίστηκε, όταν τον χτύπησε πέτρα στο κεφάλι.

Όπως δήλωσε στους ρεπόρτερ του CNN Greece, ο άτυχος Πορτογάλος βρέθηκε στη οδό Στουρνάρη, επειδή ακολούθησε τις οδηγίες του GPS. Την επόμενη φορά πιθανότατα να μην περάσει καν από την Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ