Υπόνοιες ότι ο Μιούλερ διαρρέει πληροφορίες στα ΜΜΕ αφήνει ο Τραμπ
Υπόνοιες ότι ο Ρόμπερτ Μιούλερ, ο ειδικός ανακριτής που ερευνά το ενδεχόμενο συμπαιγνίας μεταξύ του πολιτικού περιβάλλοντος του Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας, διαρρέει έγγραφα στον Τύπο, άφησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επαναλαμβάνοντας την αγανάκτησή του για τη διάρκεια της έρευνας του.
«Δεν υπάρχει σκευωρία με τη Ρωσία (εκτός από εκείνη των Δημοκρατικών). Πότε θα λήξει αυτό το δαπανηρό κυνήγι μαγισσών;» ήταν το tweet που ανήρτησε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.
Κατόπιν διερωτήθηκε: «Ο ειδικός εισαγγελέας/το υπουργείο Δικαιοσύνης διαρρέουν στα ΜΜΕ των ψευδών ειδήσεων τις επιστολές των δικηγόρων μου; Μήπως θα έπρεπε να διεξαχθεί έρευνα για τη διαφθορά των Δημοκρατικών;».
Οι New York Times δημοσίευσαν σήμερα μια εμπιστευτική επιστολή 20 σελίδων που εστάλη από την ομάδα των δικηγόρων του Αμερικανού προέδρου στον Ρόμπερτ Μιούλερ τον περασμένο Ιανουάριο, όπως επίσης και μια άλλη που εστάλη τον Ιούνιο του 2017.
Σε αυτές τις επιστολές, οι συνήγοροι του προέδρου διατυπώνουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να καταθέσει στους ερευνητές, υπογραμμίζοντας ότι «στο πολιτικό μας σύστημα, ο πρόεδρος δεν μπορεί να είναι διαθέσιμος για να τον ανακρίνουν».
Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ δεν μπορεί να κατηγορηθεί για παρακώλυση της Δικαιοσύνης, διότι το Σύνταγμα του αναγνωρίζει την εξουσία να τερματίσει την έρευνα υπό το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Πανικός στη Ρωσία από τον μυστηριώδη θάνατο εργαζόμενης σε ινστιτούτο που μελετά την πανώλη
18:54
Οι ΗΠΑ παρέχουν πληροφορίες στη Σαουδική Αραβία για τα πλήγματα κατά των ανταρτών Χούθι
18:44
«Έσκασε» και επίσημα η «βόμβα» Μοτιεγιούνας στον ΠΑΟΚ
18:34
Φωτιά σε ιστιοφόρο στην Εύβοια - Δύο άτομα επέβαιναν στο σκάφος
18:24