ΕΛΛΑΔΑ

«Χτύπημα» της ΕΛ.ΑΣ. σε υπαίθρια αγορά ναρκωτικών στη Ζήνωνος

«Χτύπημα» της ΕΛ.ΑΣ. σε υπαίθρια αγορά ναρκωτικών στη Ζήνωνος
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Το 2010 είχε συλληφθεί για εμπόριο ναρκωτικών στην οδό Τοσίτσα, σε μια από τις μεγαλύτερες πιάτσες απαγορευμένων ουσιών. Καταδικάστηκε σε 18 χρόνια κάθειρξη. Ποτέ δεν εξέτισε την ποινή του. Αφέθηκε ελεύθερος με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου και χθες, Δευτέρα, συνελήφθη με αλλά 15 άτομα που έχουν στήσει την πιο καλά οργανωμένη επιχείρηση πώλησης ναρκωτικών στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Ζήνωνος.

Πρόκειται για την πιο σκληρή και πιο μεγάλη υπαίθρια πιάτσα ουσιών στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Αθηνών παρακολουθούσε κάθε κίνηση των εμπόρων ναρκωτικών που έκρυβαν τις δόσεις… μέσα στο στόμα τους!

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης, κατανεμημένα σε δύο υποομάδες, δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, προμηθεύοντας συστηματικά με ναρκωτικές ουσίες περίπου 250 με 300 τοξικομανείς, την ημέρα.

05062018gadayaa002

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Αναλάμβαναν μάλιστα τη διακίνηση των ναρκωτικών όλο το 24ωρο, ενώ για να «καλύπτουν» τη δράση τους αποθήκευαν και απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες και τα παράνομα κέρδη τους σε δυο παντοπωλεία στην περιοχή της Ομόνοιας, τα οποία λειτουργούσαν ως «βιτρίνα».

Επιπλέον, διατηρούσαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποια από τα μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με το ρόλο του διακινητή, του «τσιλιαδόρου»’ ή του ταμία, ενώ κάποια άλλα αναλάμβαναν την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών και την «προστασία» της οργάνωσης από επεισόδια με τους χρήστες- πελάτες.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 13.000 ευρώ, 40 κινητά τηλέφωνα και πολλές αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης «φιξάκια».

05062018gadayaa001

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ