ΕΛΛΑΔΑ

Ντοκουμέντο από τη δράση των εμπόρων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Ντοκουμέντο από τη δράση των εμπόρων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας

Έμποροι ναρκωτικών πουλούσαν ουσίες με τσιλιαδόρους και εισπράκτορες και πάνω από 300 χρήστες αγόραζαν τη δόση τους σε μια ατελείωτη πιάτσα απαγορευμένων ουσιών.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το CNN Greece δείχνουν πως οι ναρκέμποροι είχαν στήσει την επιχείρηση τους στην οδό Ζήνωνος στο κέντρο της Αθήνας. Η ΕΛΑΣ, σε μια συντονισμένη επιχείρηση, που κράτησε μήνες, κατάφερε να εξαρθρώσει μια από τις πιο επικίνδυνες και πολυμελείς σπείρες εμπορίας ναρκωτικών με έδρα τους δρόμους γύρω από την Ομόνοια.

Οι 16 συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στις δικαστικές Αρχές και, όπως προκύπτει από την δικογραφία, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έχουν καταγράψει τους διακινητές των ναρκωτικών να παραδίδουν τις παράνομες ουσίες στους χρήστες και να παίρνουν τα χρήματα.

Στις περισσότερες φωτογραφίες και τα βίντεο που υπάρχουν στη δικογραφία, αποτυπώνονται οι ναρκέμποροι τη στιγμή που βγάζουν τα φιξάκια της ηρωίνης από το στόμα, όπου τα έκρυβαν, για να τα δώσουν στους χρήστες. Το εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι ότι από τους 16 συλληφθέντες, οι 5 είχαν συλληφθεί και πάλι το 2010 μετά από παρόμοια επιχείρηση των Αρχών για εμπόριο ναρκωτικών στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια.

Οκτώ χρόνια μετά οι αστυνομικοί βρέθηκαν ξανά μπροστά στο φαινόμενο του «ανακυκλώσιμου» κακοποιού, που αφού έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου βγήκε από τη φυλακή, παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια! Και, φυσικά, χωρίς να χάσει χρόνο, έστησε τη νέα του συμμορία για να πουλά ναρκωτικά, αυτή τη φορά λίγους δρόμους πιο κάτω από εκεί που είχε αρχικά συλληφθεί.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης ήταν κατανεμημένα σε δύο υποομάδες και δρούσαν τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου.

Αναλάμβαναν μάλιστα τη διακίνηση των ναρκωτικών όλο το 24ωρο, ενώ για να «καλύπτουν» τη δράση τους αποθήκευαν και απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες και τα παράνομα κέρδη τους σε δυο παντοπωλεία στην περιοχή της Ομόνοιας, τα οποία λειτουργούσαν ως «βιτρίνα».

Επιπλέον, διατηρούσαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποια από τα μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με το ρόλο του διακινητή, του «τσιλιαδόρου» ή του ταμία, ενώ κάποια άλλα αναλάμβαναν την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών και την «προστασία» της οργάνωσης από επεισόδια με τους χρήστες-πελάτες.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δέκα τρεις χιλιάδες (13.000) ευρώ, σαράντα (40) κινητά τηλέφωνα και πολλές αυτοσχέδιες συσκευασίες ηρωίνης «φιξάκια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ