Μία σύλληψη για τα αρχαία που βρέθηκαν μετά από πυρκαγιά
Στη σύλληψη ενός 57χρονου κάτοικου από τις Λιβανάτες, προχώρησε η Ασφάλεια Λαμίας, για τον αμύθητο θησαυρό που βρέθηκε «συσκευασμένος» σε απόκρημνη περιοχή, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Πέμπτη, πάνω από το χωριό Μεγαπλάτανος, στην Αταλάντη.
Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του κτήματος, στη θέση «Σικοκούρι» που σύμφωνα με τις πληροφορίες του LamiaReport είχε προστρέξει από την πρώτη στιγμή στο σημείο όπου οι πυροσβέστες βρήκαν τα αρχαία και η Ασφάλεια φρόντισε να τον προσάγει για ανάκριση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών στο σημείο έφερε στο φως και νέα ευρήματα ανεβάζοντας τον αριθμό τους άνω των 320, χωρίς σε αυτά να συμπεριλαμβάνονται κομμάτια που μπορεί να αποδειχθούν ανεξάρτητα και να ανεβάσουν τα τεμάχια του θησαυρού στα 500.
Τι λέει το υπουργείο Πολιτισμού για τα αρχαία που εντοπίστηκαν κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς
Μαζί βρέθηκαν επίσης και διάφορα τελάρα και σύνεργα καθαρισμού και συγκόλησης του 57χρονου που οδήγησαν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα για την εμπλοκή του στην υπόθεση.
SPONSORED
Μιανμάρ: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες
20:24
Σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης και Κάσσου
20:15
Συγκινεί ο Σταύρος Φλώρος: «Δεν είμαι εκείνος που έχασε ένα πόδι αλλα αυτός που βρήκε τη δύναμη»
20:13
Συναγερμός στο Λασίθι: 11χρονος έπεσε σε γκρεμό έξι μέτρων - Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου
20:00