Συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά
Παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποίησαν συνταξιοδοτικές οργανώσεις για να μην επιστρέψουν, όπως διαδήλωσαν, να εφαρμοστούν «οι καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές συντάξεις του νόμου 4387/16».
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, «διαμαρτυρόμαστε γιατί τις συντάξεις μας, τις πληρώναμε μία ζωή με τη δουλειά μας και σιγά σιγά τις μετατρέπουν σε προνοιακά επιδόματα».
Οι συνταξιούχοι ζητούν να μην γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων και καμία περαιτέρω μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Επίσης, λένε «όχι» στη μείωση του αφορολόγητου, «όχι» στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ και να τους επιστραφεί ότι τους έχει «αφαιρεθεί» από όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
Οι συνταξιούχοι κάνουν λόγο για καταστρεπτικά μέτρα της 4ης αξιολόγησης και απευθύνουν κάλεσμα να μην υπάρχει φόβος και αδιαφορία και ζητούν γενικευμένο αποφασιστικό αγώνα.
Μετά τις ομιλίες των επικεφαλής των συνταξιοδοτικών οργανώσεων ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου και παρέδωσαν υπόμνημα σε όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής.
Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική κυκλοφορία που είχε διακοπεί λόγω φωτιάς στον Ασπρόπυργο
14:36
Αλλαγές στο φαρμακείο αυτοκινήτων από το 2027 - Τι θα πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών
14:28
Η Σαουδική Αραβία διέψευσε τους ισχυρισμούς των Χούθι ότι έπληξαν εγκατάσταση της Aramco στο Ριάντ
14:17
Στους 188 οι νεκροί στον αγροτικό κλάδο από το 2022 – Στο επίκεντρο οι καταπλακώσεις από τρακτέρ
14:06