ΕΛΛΑΔΑ

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Θλίψη για τον 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε φρεάτιο

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Θλίψη για τον 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε φρεάτιο
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Τη βαθύτατη θλίψη και την οδύνη του, εκφράζει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, για το τραγικό συμβάν στη Θήβα, όπου ένα τετράχρονο αγοράκι, που διέμενε στο κέντρο φιλοξενίας, βρέθηκε νεκρό.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής αναφέρουν: «Πρόκειται για ένα πραγματικό τραγικό συμβάν. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του προς την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού και διαβεβαιώνει ότι θα συμβάλλει από την πλευρά του με κάθε τρόπο προκειμένου οι αρμόδιες αρχές να εξακριβώσουν με ακρίβεια και με κάθε δυνατή λεπτομέρεια τα πραγματικά περιστατικά του τραγικού συμβάντος».

Σημειώνεται πως το παιδί διέμενε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της περιοχής, όταν, υπό άγνωστες συνθήκες, έπεσε στο φρεάτιο, το οποίο ήταν σε περιφραγμένο χώρο.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, γύρω στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας, ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο σημείο έσπευσε και η 7η ΕΜΑΚ για να συνδράμει.

Όταν έφτασαν στο σημείο είχαν ήδη βγάλει το παιδί από το φρεάτιο, δυστυχώς, όμως, είχε χάσει τη ζωή του.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν τραγικές με εκατοντάδες άτομα να ξεκινούν να φωνάζουν και να θρηνούν για την πρόωρη απώλεια του 4χρονου, που ήταν Ιρακινής καταγωγής.

Μάλιστα στο σημείο επικράτησε ένταση όταν οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να παραδώσουν το άψυχο σώμα του παιδιού στο ΕΚΑΒ για να το μεταφέρει στο νοσοκομείο για τη διενέργεια της νεκροψίας - νεκροτομής.

Στο σημείο έφτασε και ισχυρή δύναμη της αστυνομίας, όπου μετά από αρκετή ώρα μεγάλης έντασης τα πράγματα ηρέμησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ