ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Αυτός είναι ένας από τους τρεις δραπέτες της Αργυρούπολης

Φωτογραφία-ντοκουμέντο: Αυτός είναι ένας από τους τρεις δραπέτες της Αργυρούπολης

Πρόκειται για έναν από τους κακοποιούς-μέλη της συμμορίας των διαρρηκτών που απέδρασαν χθες από το αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης. Κάμερα ασφαλείας τον είχε καταγράψει στην Ηλιούπολη μετά από διάρρηξη σε διαμέρισμα.

Στο φωτογραφικό ντοκουμέντο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία που είχε σχηματίσει σε βάρος του η ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής απαθανατίζεται ο νεαρός με το σακίδιο, ο οποίος έχει μόλις φύγει από το διαμέρισμα, και μεταφέρει τα κλοπιμαία στο σάκο του.

Οι αστυνομικοί μέσα στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει έχουν συμπεριλάβει και άλλες φωτογραφίες και βίντεο από τη δράση της συγκεκριμένης συμμορίας.

Την ίδια ώρα οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψη των τριών δραπετών, καθώς ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της απόδρασης φάνηκε ότι ήταν κάτι στιγμιαίο και άρα το πιθανότερο είναι, οι κακοποιοί να έχουν βρει κρησφύγετο σε κάποιο από τα στέκια τους, τα οποία όμως είναι γνωστά στους αστυνομικούς από την περίοδο που ερευνούσαν τη δράση τους για να τους συλλάβουν.

Πάντως οι ευθύνες για τα λάθη που έγιναν και είχαν ως αποτέλεσμα να καταφέρουν οι διαρρήκτες να αποδράσουν, είναι ξεκάθαρα, με «πρωταγωνιστή» το ανθρώπινο λάθος. Φαίνεται να έγινε πλημμελής έλεγχος στους κρατούμενους την ώρα που έμπαιναν στο κελί, με αποτέλεσμα να μην εντοπιστεί το αντικείμενο με το οποίο αργότερα λιμάρισαν τα κάγκελα του παραθύρου, ενώ είναι άγνωστο εάν γινόταν σε τακτά, αλλά απρογραμμάτιστα χρονικά διαστήματα, έλεγχος από τους αστυνομικούς για το τι συμβαίνει μέσα στο κελί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ