ΕΛΛΑΔΑ

Σώρρας: Πολιτική η δίωξή μου - Υπήρξα στόχος δολοφονίας δύο φορές

Σώρρας: Πολιτική η δίωξή μου - Υπήρξα στόχος δολοφονίας δύο φορές
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική χαρακτηρίζει την ποινική δίωξη εναντίον του ο προφυλακισμένος Αρτέμης Σώρρας, εμμένοντας μάλιστα στην αρχική του θέση ότι είναι κάτοχος πολλών δισ. ευρώ τα οποία μπορούν να... σώσουν την Ελλάδα από τη δημοσιονομική κρίση.

«Είχα και έχω στερεά την πεποίθηση για τα χρηματοοικονομικά μου εργαλεία, που είναι κυρίαρχη βούλησή μου να βοηθήσω την Ελλάδα και τους απανταχού Έλληνες» υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή, «αποκαλύπτοντας» ακόμη πως υπήρξε «στόχος δολοφονίας τουλάχιστον δύο φορές».

Στις 100 και πλέον σελίδες του απολογητικού του υπομνήματός του ο κατηγορούμενος ο οποίος αρνείται τα περί εγκληματικής οργάνωσης τονίζει:

Όταν ο πολιτικός φορέας άρχισε να ενδυναμώνεται στην Λαϊκή βάση και όταν ανοίχθησαν περισσότερα από 200 γραφεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, το παρόν πολιτικό σύστημα τρομοκρατήθηκε και θέλησε, μη συλλαμβάνοντας ούτε έναν κουκουλοφόρο, τέτοιοι παρακρατικοί μας επιτίθεντο, είτε με καταστροφές και πυρπολήσεις των γραφείων του πολιτικού μας φορέα, είτε με απόπειρες δολοφονίας μου, είτε με εκφοβισμό των μελών μας, είτε κυρίως με την άσκηση διώξεως εναντίον μου, με αναπόδεικτες και έωλες και αβάσιμες και αναληθείς κατηγορίες να με εξοντώσει, να με φιμώσει και να με αναγκάσει να αρνηθώ τα αυταπόδεικτα οικονομικά μου εργαλεία. Είναι, λοιπόν, κυρίως και σαφέστατα πολιτική η εναντίον μου δίωξη.

Σε άλλο σημείο του απολογητικού υπομνήματός του ο Σώρρας ισχυρίζεται: «Είμαι πλήρης, αποκλειστικός, αδιαφιλονίκητος, νόμιμος, κύριος, νομέας, κάτοχος και κομιστής είκοσι οκτώ (28) κοινών ανωνύμων μετοχών (εκ των 280.000) της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία "ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Α.Ε." συγχωνευθείσας δι' απορροφήσεως από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε." ονομαστικής αξίας εκάστης εκατόν είκοσι πέντε (125) χρυσών γαλλικών φράγκων, οι οποίες λόγω της ακυρώσεώς τους έχουν χαρακτήρα αξιογράφου-χρεογράφου-χρεωστικού ομολόγου και η αξία τους έχει εκτιμηθεί σήμερα στο ποσό των 678.647.978.985 δις ευρώ η κάθε μία.

Στις 28-9-2012 κατέθεσα πρόταση χρηματοδότησης της Ελλάδος για το ποσό των εξακοσίων δισεκατομμυρίων (600.000.000.000) δολλαρίων ΗΠΑ, θέτοντας ως αντασφάλεια χρεόγραφα-διεθνείς συναλλαγματικές (International Bills of Exchange- IBOE) του US Treasury.

Για την πρότασή μου αυτή ενημέρωσα όλους τους σχετικούς εθνικούς φορείς καθώς και τους λειτουργούς του ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ (ΤΡΟΪΚΑ) καθώς και την κυβέρνηση των ΗΠΑ και όλα τα αρμόδια τμήματα.

Την πρότασή μου συνόδευαν όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά και υποστηρικτικά έγγραφα με πλήρη σοβαρότητα και διαφάνεια και ειδικότερα προσαρτήθηκε και η πιστοποίηση της κατάθεσης σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Επιπλέον ο Αρτέμης Σώρρας αρνείται ότι προέτρεψε οποιονδήποτε να μην πληρώσει τις οφειλές του. Τέλος, σε ό,τι αφορά τη φυγοποινία του την αποδίδει στο «βάσιμο φόβο δολοφονίας και εξοντώσεώς μου, αφού και στο παρελθόν αποτέλεσα στόχο δολοφονίας τουλάχιστον δύο φορές, η δε ύπαρξη σε μένα τέτοιων και τόσων περιουσιών με κάνουν να αποτελώ στόχο πολλών αντιθέτων συμφερόντων (πολιτικών και οικονομικών) που θέλουν την φυσική μου εξαφάνιση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ