ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών σε Έβρο και Ξάνθη

Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών σε Έβρο και Ξάνθη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δύο διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν παράνομα με τα οχήματά μετανάστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς στους Νομούς Έβρου και Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής- Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, πραγματοποίησαν την Παρασκευή σήμα σε 22χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου να σταματήσει.

Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε, ανάπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξή του από τους αστυνομικούς. Έξω από την πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος μετέφερε παράνομα 13 μετανάστες που στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Η δεύτερη σύλληψη έγινε στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο συλληφθείς, αλλοδαπός 21 ετών, εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μετανάστες.

Μία ακόμη σύλληψη, σε αυτή την περίπτωση για απόπειρα μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, έγινε σε επαρχιακή οδό του Φυλακτού Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 28χρονο, την ώρα που επιχειρούσε να παραλάβει εννιά μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρει με το όχημά του στο εσωτερικό της χώρας. Ο 28χρονος κατηγορείται επίσης για πλαστογραφία, επειδή είχε στην κατοχή του και έδειξε στους αστυνομικούς, πλαστή άδεια οδήγησης των αρχών της Βουλγαρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ