ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές - Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018: Συνέχεια στα ειδικά μαθήματα με ελεύθερο σχέδιο

Πανελλαδικές - Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018: Συνέχεια στα ειδικά μαθήματα με ελεύθερο σχέδιο
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με το μάθημα του Ελεύθερου Σχεδίου συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων 2018 για τους υποψηφίους οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα.

Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων στην Αθήνα

Στην ΑΘΗΝΑ θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου. Αναλυτικά, τα εξεταστικά αυτά κέντρα κατά Ειδικό Μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς είναι:

Για τα Ειδικά Μαθήματα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ» και «ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ» η κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα θα γίνει ως εξής:

α) Για τους υποψηφίους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΤΤΙΚΗΣ:

  1. 1. Στο Ε.Κ. του 57ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (οδός Αστραπόγιαννου 3 και Βολανάκη, Τ.Κ. 11526 – Αθήνα - Ερυθρός Σταυρός) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και ΓΕ.
  2. 2. Στο Ε.Κ. του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών (οδός Αχιλλέως 37-41 και Μυλλέρου, Τ.Κ. 10436 - Αθήνα - Μεταξουργείο) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Γ Ι μέχρι και Ζ.
  3. 3. Στο Ε.Κ. του συγκροτήματος του 1ου Γενικού Λυκείου Χαλανδρίου – 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου (οδός Διονύσου 20 και Καλλισπέρη, Τ.Κ. 152 34 - Χαλάνδρι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Η μέχρι και ΚΟΦ.
  4. 4. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαρουσίου (Λ. Κηφισίας 213, Τ.Κ. 151 24 - Μαρούσι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΚΡΑ μέχρι και ΜΠΟ.
  5. 5. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου (οδός Στρ. Παπάγου 23, Τ.Κ. 17343, Άγιος Δημήτριος) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΜΠΡ μέχρι και Π.
  6. 6. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Καλλιθέας (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 175, Τ.Κ. 176 73 - Καλλιθέα) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ρ μέχρι και Ψ.

β) Για τους υποψηφίους που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου:

  1. Στο Ε.Κ. του 16ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (οδός Πανόρμου και Λαρίσης 47, Τ.Κ. 11524 – Αθήνα - Αμπελόκηποι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Ε.
  2. Στο Ε.Κ. του 7ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (οδός Πρατίνου 19, Τ.Κ. 11634 - Αθήνα - Παγκράτι) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ζ μέχρι και ΜΑ.
  3. Στο Ε.Κ. του συγκροτήματος του 1ου Γενικού Λυκείου Παπάγου – 1ου Γυμνασίου Παπάγου (οδός Κύπρου 4, Τ.Κ. 15669 - Παπάγου) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΜΕ μέχρι και Ρ.
  4. Στο Ε.Κ. του Γενικού Λυκείου Καλλίπολης (οδός Μαρίας Χατζηκυριακού 27, Τ.Κ. 18539 - Πειραιάς) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Σ μέχρι και Ψ.

Εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων στη Θεσσαλονίκη

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ θα εξεταστούν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση - Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αναλυτικά, τα εξεταστικά αυτά κέντρα κατά Ειδικό Μάθημα για τους υποψηφίους αυτούς είναι:

Για τα Ειδικά Μαθήματα «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ» και «ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ» η κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα θα γίνει ως εξής:

  1. Στο Ε.Κ. του 14ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Θεμιστοκλή Σοφούλη 13 και Γεωργίου Παπανδρέου, Τ.Κ. 54655 - Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α μέχρι και Θ.
  2. Στο Ε.Κ. του 30ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (οδός Στρατηγού Γενναδίου 53, Τ.Κ. 54250 - Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Ι μέχρι και ΜΑ.
  3. Στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμαριάς (οδός Μ. Αλεξάνδρου και Αν. Θράκης, Τ.Κ. 55134 - Θεσσαλονίκη) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΜΕ μέχρι και ΠΙ.
  4. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου (οδός Παπάγου και Θεοδώρας, Τ.Κ. 56224 - Εύοσμος Θεσσαλονίκης) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΠΛ μέχρι και ΤΟΤ.
  5. Στο Ε.Κ. του 1ου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης (οδός Πεσόντων Ηρώων 2, Τ.Κ. 56430 - Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από ΤΟΥ μέχρι και Ψ.

Εξεταστικά κέντρα υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Α) Στην ΑΘΗΝΑ θα εξεταστούν οι Υποψήφιοι με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

  1. Εξεταστικό Κέντρο Υποψηφίων με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες των Ειδικών Μαθημάτων «ΑΓΓΛΙΚΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ», «ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ», «ΓΑΛΛΙΚΑ», «ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ», «ΑΡΜΟΝΙΑ» στην Αθήνα:

18o Γενικό Λύκειο Αθηνών (Λ. Ιωνίας & Δαίρπφελδ 11, Άνω Πατήσια, ΤΚ 11144)

Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) της χώρας ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις τους την Τρίτη (19/6) με το μάθημα της Βιολογίας για την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, συνολικά, θα είναι 104.040 οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα ΑΕΙ στις πανελλήνιες εξετάσεις 2018.

Οι 104.040 υποψήφιοι επικέντρωσαν την προσοχή τους στα μαθήματα Κατεύθυνσης που λόγω και του αυξημένου συντελεστή βαρύτητας, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό, την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ