Σεισμός Πύλος: Ήταν η κύρια δόνηση, σύμφωνα με τον Ε.Λέκκα
Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προαστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, για τον σεισμό που σημειώθηκε το πρωί στην θαλάσσια περιοχή της Πύλου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Λέκκας είπε πως «ο σεισμός έχει ένα μέγεθος, όπως το επανυπολογίσαμε στα 5,5 Ρίχτερ και εκδηλώθηκε σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, στον υποθαλάσσιο χώρο, 25 χιλιόμετρα δυτικά της Πύλου και της Μεθώνης, δηλαδή ακριβώς πάνω στο ελληνικό τόξο, δηλαδή εκεί που ενώνεται η ελληνική με την αφρικανική πλάκα. Έγινε αισθητός σε ολόκληρη σχεδόν την Πελοπόννησο, ιδιαίτερα όμως στη Μεσσηνία, την Ηλεία και την Λακωνία. Ωστόσο, εκεί δεν έχουμε καμία απολύτως επίπτωση ούτε για τους κατοίκους, αλλά ούτε για τις κτιριακές υποδομές».
Και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι κατά μεγάλη πιθανότητα ήταν η κύρια δόνηση. Θα ακολουθηθεί βέβαια από μια σειρά δευτερευόντων δονήσεων, αλλά θεωρώ ότι όλα είναι εντάξει κι ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, τόσο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών όσο και ο ΟΑΣΠ παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο, για να διαμορφώσουμε καλύτερη αντίληψη, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος».
Ιράν: Διαδηλώσεις έξω από κλειστά καταστήματα μετά την υποτίμηση νομίσματος και την ακρίβεια (vids)
21:45
Ιταλία: Η Μελόνι υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία το 2026
21:36
Σορός γυναίκας εντοπίστηκε σε ακτή της Σάμου - Αποβιβάστηκαν 40 μετανάστες, συνελήφθη ο διακινητής
21:26
Σε εξέλιξη η συνάντηση Τραμπ - Νετανιάχου: «Το συντομότερο η β' φάση του σχεδίου για τη Γάζα»
21:17