ΕΛΛΑΔΑ

Νέες Διεθνείς Επενδύσεις για τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ

Νέες Διεθνείς Επενδύσεις  για τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ

Συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Cheddar, γνωστής και ως το CNN των Millennials αλλά και της Propagate εταιρίας παραγωγής και διανομής μεγάλων τηλεοπτικών blockbusters

Ο Όμιλος ANTENNA, ηγετικός Όμιλος ΜΜΕ και Ψυχαγωγίας, από την ίδρυση του το 1989 έως και σήμερα πρωταγωνιστεί και επεκτείνεται διαρκώς τόσο γεωγραφικά όσο και σε νέα Μέσα επενδύοντας στην σύγχρονη τεχνολογία και την ψηφιακή οικονομία γενικότερα. Μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν έχει ανακοινώσει ιδιαίτερα σημαντικές επενδύσεις και διεθνείς συνεργασίες με κορυφαίες εταιρίες από τους συγκεκριμένους χώρους. Σ’ αυτό το πλαίσιο επένδυσε στο Facebook, το Twitter και το Spotify από το ξεκίνημα τους.

Όλες οι πρωτοβουλίες και κινήσεις του Ομίλου γίνονται βάσει στοχευμένου πλάνου, επενδύοντας στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, εντοπίζοντας έγκαιρα νέες, ανερχόμενες αγορές που συνιστούν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ δεν ακολουθεί απλώς αλλά κινεί τις εξελίξεις, διαγράφει τις τάσεις και εντοπίζει νέες.

Από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ομίλου είναι επίσης η πολύχρονη εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσία στην Αμερική και την Ευρώπη μέσω επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει. Πιο πρόσφατη επένδυση του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ το 2018, η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Cheddar, γνωστή ως και το CNΝ των millennials που ιδρύθηκε το 2016 από τον Jon Steinberg (ο οποίος διετέλεσε και COO στην BuzzFeed από το 2004-2010) και είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα ειδησεογραφικά δίκτυα στην Αμερική και απευθύνεται σε νεανικά κοινά. Μεταδίδει καθημερινά live ειδήσεις που αφορούν σε καινοτόμα θέματα, στην τεχνολογία και στην οικονομία, μέσα από μία φρέσκια και ιδιαίτερη ματιά. Μαζί με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Cheddar συμμετέχουν κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως όπως μεταξύ άλλων οι Goldman Sachs, The New York Stock Exchange και Liberty Global.

Η Cheddar έχει μεταδώσει live συνεντεύξεις σημαντικών στελεχών, μεγάλων επιχειρήσεων και πολιτικών εκπροσώπων, μεταξύ των οποίων του Lloyd Blankfein CEO της Goldman Sachs και του Joe Kennedy. Επίσης έχει φιλοξενήσει και μεταδώσει live συνεντεύξεις γνωστών celebrities με μεγάλη παγκόσμια απήχηση, μεταξύ των οποίων του Nicolas Cage και του Jim Gaffigan.

Μέσα σε δύο χρόνια έχει καταφέρει να διπλασιάσει τα κέρδη της και έχει αυξήσει τα δίκτυα προβολής της, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η Amazon, το Facebook, το Spotify, το Twitter, και επίσης έχει παρουσία σε περισσότερο από το 60% των Smart TVs στις ΗΠΑ.

Το περιεχόμενο που προσφέρει, με ξεχωριστής αισθητικής παραγωγές, εξασφαλίζει στην Cheddar εκατομμύρια views καθημερινά από νεανικά κοινά (60% κάτω των 35 ετών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή του στην παραγωγή online και live video, ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο και θα αναπτύξει συνέργειες με την Cheddar στο συγκεκριμένο τομέα, που αποτελεί βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ επίσης, μέσω της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της επενδυτικής τράπεζας Raine Group, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο μιας εκ των κορυφαίων εταιριών παραγωγής τηλεοπτικών σειρών παγκοσμίως όπως είναι η Propagate η οποία ιδρύθηκε από τον πρώην CEO του NBC David Silverman και τον Howard Owens. Οι CEOs της Propagate, Silverman και Owens, είναι επίσης δημιουργοί και παραγωγοί για αναρίθμητες πετυχημένες σειρές της τηλεόρασης όπως The Office, Ugly Betty, Jane the Virgin, Date My Mom, Master Chef, American Gladiators και Nashville Star..

Η Propagate έχει στο ενεργητικό της 17 σειρές οι οποίες είτε έχουν ήδη προβληθεί είτε είναι σε στάδιο παραγωγής και έχει χτίσει ένα ισχυρό προφίλ με διεθνείς συνεργασίες και μεγάλες συμφωνίες τηλεοπτικού επιπέδου. Μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ εξασφαλίζει περαιτέρω τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και παραγωγή τηλεοπτικών σειρών τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις υπόλοιπες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ