ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρει κατ' επανάληψη βιαστής: Δεν τους έκανα κακό, τις βίασα δεν τις σκότωσα

Σοκάρει κατ' επανάληψη βιαστής: Δεν τους έκανα κακό, τις βίασα δεν τις σκότωσα
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε την αίτηση που είχε κάνει κατάδικος για υποθέσεις βιασμών να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου. Ο αιτών, ενώπιον του Συμβουλίου, εμφανίστηκε αμετανόητος, τονίζοντας πως «με τις πράξεις μου δεν έκανα κακό στις γυναίκες στις οποίες επιτέθηκα. Αν ήθελα πραγματικά να τους κάνω κακό, θα τις σκότωνα».

Ο βαρυποινίτης, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 50,5 ετών, με εκτιτέα 25 έτη, για δέκα βιασμούς γυναικών, έκανε την αίτηση με βασικό δικαιολογητικό την καλή διαγωγή εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο κρατείται.

Όταν εμφανίστηκε στην ακρόαση της αίτησής του, όμως, αποδείχθηκε πως δεν είχε μετανοήσει για τις πράξεις, αγνοώντας μάλιστα και τον πραγματικό τους αντίκτυπο, γεγονός που τον καθιστά ενδεχόμενο κίνδυνο για την κοινωνία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο κατάδικος ερωτώμενος για τα κίνητρα που τον οδήγησαν στις πράξεις του τόνισε: «την πρώτη φορά που επιτέθηκα σε θύμα - γυναίκα γλυκάθηκα και γι’ αυτό το ξαναέκανα».

Μάλιστα, εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι πράξεις του έκαναν κακό μόνο στον ίδιο και όχι στα θύματά του, καθώς, όπως υποστήριξε, θα του είναι πολύ δύσκολο να βρει δουλειά μετά την απόλυσή του από τη φυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ