ΕΛΛΑΔΑ

«Πεδίο μάχης» το κέντρο της Θεσσαλονίκης

«Πεδίο μάχης» το κέντρο της Θεσσαλονίκης
CNN Greece/Περικλής Χατζηνάκος

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας συνεχίστηκαν τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ, τα οποία ξεκίνησαν από το απόγευμα, στο εκθεσιακό κέντρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τα οφέλη της συμφωνίας για το ονοματολογικό. 

Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκαν οι οδοί Αγγελάκη και Τσιμισκή, στην Πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου επεκτάθηκαν τα επεισόδια.

Η ένταση ξεκίνησε, όταν μερίδα διαδηλωτών έσπασε την πόρτα της νότιας πύλης της ΔΕΘ και αποπειράθηκε να εισέλθει εντός του χώρου της Εκθέσεως.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς τα ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και χημικά.

Untitled2

CNN Greece/Περικλής Χατζηνάκος

Μετά τις 8 το απόγευμα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στους δρόμους της πόλης, όπου άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους.

CNN Greece/Περικλής Χατζηνάκος

Παρότι η ένταση μπροστά από τη νότια πύλη της ΔΕΘ εκτονώθηκε νωρίς, ο «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών συνεχίστηκε μέχρι και αργά το βράδυ.

CNN Greece/Περικλής Χατζηνάκος

Συνεργεία δημοτικών υπαλλήλων καθαρίζουν την περιοχή, έξω από το εκθεσιακό κέντρο, από τις πέτρες, τους καμένους κάδους απορριμμάτων και τα άλλα αντικείμενα, ενώ αναμένεται να αποκατασταθεί και η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Τσιμισκή, Λεωφόρο Στρατού και Αγγελάκη.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διάρκεια των επεισοδίων, έγιναν τέσσερις προσαγωγές.

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συλλογικότητα, δεν θα πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας» τονίζει στην ανακοίνωση του το κόμμα.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως:

Περιμένουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ. Περιμένουμε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου και από όλα τα πολιτικά κόμματα, να πάρουν έμπρακτα αποστάσεις από τέτοια νοσηρά φαινόμενα για τη δημοκρατία. Και βέβαια, περιμένουμε από τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι η σύμπλευση με τις ακροδεξιές λογικές και το περιθώριο, την καθιστά και την ίδια μέρος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ