ΕΛΛΑΔΑ

Πώς δρούσε η σπείρα των πορτοφολάδων μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα

Πώς δρούσε η σπείρα των πορτοφολάδων μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Χρειάζονταν μόλις 30 δευτερόλεπτα για να αρπάξουν ένα πορτοφόλι, ενώ είχαν καταφέρει να βγάζουν «μεροκάματο» πάνω από 200 ευρώ.

Η σπείρα των πορτοφολάδων έμοιαζε με μια καλοστημένη επιχείρηση με «προϊσταμένους», «αρχηγούς» και «ωράρια εργασίας» και στην πραγματικότητα είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των τουριστών στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας καθώς οι «ταχυδακτυλουργοί» πορτοφολάδες άρπαζαν ό,τι ήθελαν.

Ερμού, Ακρόπολη, Αιόλου, Πλάκα και Ψυρρή ήταν οι περιοχές που δρούσε η συμμορία. Καθημερινά τα τοπικά αστυνομικά τμήματα δέχονταν δεκάδες καταγγελίες από διερχόμενους και τουρίστες για την κλοπή του πορτοφολιού τους.

Όπως προέκυψε μετά από έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τα 30 μέλη της συμμορίας ξεκινούσαν τη βάρδια τους στις 11 το πρωί και τελείωναν στις 9 το βράδυ αρπάζοντας όσα περισσότερα πορτοφόλια μπορούσαν.

Υπήρχαν «τσιλιαδόροι» και «ταμίες» ενώ είχαν καταστρώσει ένα δικό τους σχέδιο για την αρπαγή του πορτοφολιού. Εντόπιζαν το θύμα τους το οποίο μπορεί να είχε σταματήσει μπροστά σε μια βιτρίνα για λίγα δευτερόλεπτα, και αφού το πλησίαζαν, τρία η τέσσερα μέλη της συμμορίας, έκαναν έναν κύκλο γύρω του δημιουργώντας δήθεν συνωστισμό και τότε ο πιο «ελαφροχέρης» άρπαζε το πορτοφόλι. Όσο για την περιοχή της Ακρόπολης, εντόπιζαν τουρίστες που σταματούσαν για λίγο είτε για να δουν καλύτερα το χάρτη τους είτε για να θαυμάσουν τα αρχαία μας, και τότε με τον ίδιο τρόπο κατάφερναν να γυρίσουν στο ξενοδοχείο τους οι τουρίστες χωρίς πορτοφόλι.

Οι αστυνομικοί υπολογίζουν ότι καθημερινά η συμμορία άρπαζε πάνω από 20 πορτοφόλια!!!!

Οι συλληφθέντες είναι όλοι τους αλλοδαποί με κεντρικό πυρήνα Βούλγαρους. Τα χρήματα που αποκόμιζαν τα έστελναν στο εξωτερικό σε λογαριασμούς που διέθεταν, ενώ κρατούσαν ένα μικρό ποσό εδώ για τις προσωπικές τους ανάγκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ