ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι φέρνει η «Νεφέλη»

Κακοκαιρία: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι φέρνει η «Νεφέλη»
EUROKINISSI

Νέα κακοκαιρία σαρώνει από τη Δευτέρα μεγάλο τμήμα της χώρας, φέρνοντας το… φθινόπωρο, αν και διανύουμε τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού.

Η εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, με τα κύρια χαρακτηριστικά της «Νεφέλης», όπως ονομάστηκε η κακοκαιρία από την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών) να είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα.

Ήδη από το πρωί της Τρίτης βρέχει σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και σε περιοχές της Πελοποννήσου. Η ισχυρή βροχόπτωση έχει προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα, με τους οδηγούς να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και μεγάλη προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων.

Χαμηλές ταχύτητες επικρατούν στα δύο ρεύματα του Κηφισού, στη Μεσογείων, στην Κηφισίας, στη λεωφόρο Αθηνών, στην Ιερά οδό, στη Βουλιαγμένης στο ρεύμα προς Αθήνα, στη Βασ. Σοφίας, στη Βασ. Κωνσταντίνου και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.

Στο έλεος της κακοκαιρίας και ο νομός Αργολίδας, με τους δρόμους στο Πόρτο Χέλι να θυμίζουν… λίμνη, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης.

Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν σήμερα τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Αύριο Τετάρτη, θα επηρεαστούν τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Την Πέμπτη, θα επηρεαστούν η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ