ΕΛΛΑΔΑ

Όταν η εταιρική υπευθυνότητα μοίρασε παιδικά χαμόγελα στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

Όταν η εταιρική υπευθυνότητα μοίρασε παιδικά χαμόγελα στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο εθελοντισμός στις μέρες μας έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία και σημασία, πόσο μάλλον σε μια χώρα όπως η Ελλάδα του σήμερα και ειδικότερα, όταν έχει να κάνει με τα παιδιά και τη βελτίωση της ζωής τους.

Αυτός είναι ο λόγος που μια σημαντική εθελοντική δράση η οποία έλαβε χώρα τον φετινό Ιούνιο στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω της τα «φώτα» της δημοσιότητας και κυρίως, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, αποδεικνύοντας πως η αξία που έχει το χαμόγελο ενός παιδιού, είναι ανεκτίμητη.

Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1912. Τότε, ονομαζόταν Εθνικό Ορφανοτροφείο Θυμάτων Πολέμου και περιέθαλπε παιδιά που είχαν πληγεί από τις πολεμικές συγκρούσεις. Την ονομασία που διατηρεί σήμερα την απέκτησε το 1978 και έκτοτε το ιστορικό αυτό ίδρυμα, συνεχίζει να προσφέρει αγάπη και στήριξη και σε παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο τους περιβάλλον. Προτεραιότητά του είναι η κάλυψη βασικών και ουσιαστικών για τα παιδιά αναγκών όπως η στέγη, η τροφή, η ένδυση, η ιατρική παρακολούθηση, η διαπαιδαγώγηση, η ψυχαγωγία και φυσικά, η παροχή συναισθηματικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης.

p2

Όταν η εταιρική υπευθυνότητα κάνει τη διαφορά

Στην οδό Κρέμου 128 στην Καλλιθέα, λοιπόν, εκεί όπου παιδιά ηλικίας έως 5,5 ετών βρίσκουν κάθε μέρα τη φροντίδα, την προστασία και τη στήριξη που τόσο πολύ χρειάζονται, συγκεντρώθηκαν στις αρχές του μήνα δεκάδες εργαζόμενοι , αποδεχόμενοι το κάλεσμα της Henkel Hellas. Πρόκειται για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1968 και η οποία κατέχει ηγετικές θέσεις τόσο στο βιομηχανικό όσο και στον καταναλωτικό τομέα με πολλά και κορυφαία brands, όπως τα Loctite, τα Schwarzkopf και τα Persil.

p3

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς και έπειτα από τη δωρεά μιας ολοκαίνουριας παιδικής χαράς για τα παιδιά του ιδρύματος τον Μάιο του 2018, η Henkel Hellas προχώρησε στην οργάνωση της 1ης Ημέρας Εθελοντισμού της εταιρείας, καλώντας όλους τους εργαζόμενους της να βελτιώσουν τον περιβάλλοντα χώρο του νηπιοτροφείου και στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο ενεργά το σπουδαίο αυτό φιλανθρωπικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Η εθελοντική αυτή δράση, βέβαια, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Μια «ματιά» στην ιστορία και την πορεία της Henkel Hellas αποδεικνύει πως η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί μέρος της φιλοσοφίας της εταιρείας, ήδη από τα πρώτα στάδια της δημιουργίας της. Μετρώντας περισσότερα από πάνω από 140 χρόνια επιτυχίας και έχοντας στηρίξει πολλά προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας σε όλο τον κόσμο, η Henkel Hellas θέλησε τώρα να «αγκαλιάσει» σε εταιρικό επίπεδο το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας και για να το πετύχει αυτό, ζήτησε την ενεργή συμβολή των εργαζομένων της και από τους τρεις επιχειρηματικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται. Εκείνων των απορρυπαντικών και καθαριστικών οικιακής χρήσης, των καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας και των συγκολλητικών τεχνολογιών. Μία φιλοσοφία που έχει περάσει στο DNA των υπαλλήλων της HENKEL και αποτελεί πλέον όχι μόνο απλή υποχρέωση αλλά ανθρώπινη ανάγκη.

Οι υπάλληλοι από κάθε τομέα της εταιρείας ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό και κατάφεραν να ανανεώσουν τον περιβάλλοντα χώρο του νηπιοτροφείου, βάφοντας τους φράχτες των εξωτερικών χώρων των εγκαταστάσεων.

p4

Επενδύοντας στον εθελοντισμό

Η ξεχωριστή αυτή δράση από μια εταιρεία η οποία θεωρείται αναγνωρισμένος ηγέτης σε θέματα αειφορίας σε παγκόσμιο επίπεδο αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία που έχει η επένδυση στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά, ειδικότερα όταν πρόκειται για ανθρώπους που έχουν ανάγκη -και πόσω μάλλον για παιδιά.

Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η Henkel Hellas αναμένεται να συνεχίσει την κοινωνική της προσφορά με περισσότερες δράσεις εθελοντισμού καθώς βασική της επιθυμία είναι να είναι ενεργός αρωγός των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Πράγματι, σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Γιώργο Τσουνάκη, το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και άλλες δράσεις κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού από τη Henkel Hellas, σε μια προσπάθεια στήριξης της τοπικής κοινωνίας.

Η πρώτη Ημέρα Εθελοντισμού στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα ένα σημείο αναφοράς για τη κοινωνική δράση της εταιρείας στην Ελλάδα. Το σίγουρο -και ακόμη πιο σημαντικό στοιχείο- ωστόσο είναι ότι θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότερες κινήσεις εθελοντισμού στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της Henkel. Η εταιρική υπευθυνότητα ήταν, άλλωστε, πάντα αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας της εταιρείας και ενέργειες όπως εκείνη που έλαβε χώρα στο ιστορικό νηπιοτροφείο, είναι σημαντικό να επαναλαμβάνονται.