ΕΛΛΑΔΑ

Δύσκολη η νύχτα που πέρασε για τους κατοίκους σε Μάνδρα και Θεσσαλονίκη

Δύσκολη η νύχτα που πέρασε για τους κατοίκους σε Μάνδρα και Θεσσαλονίκη
EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δύσκολες ώρες πέρασαν το βράδυ οι κάτοικοι της Μάνδρας, που για δεύτερη μέρα είδαν ορμητικά νερά και λάσπες να καταστρέφουν τις περιουσίες τους, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη όπου έσπασε το φράγμα του Στριμονικού.

Νωρίς το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή της Μάνδρας, η οποία είχε διακοπεί λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας.

Δραματική ωστόσο ήταν η νύχτα που πέρασε και στη Θεσσαλονίκη, με την κακοκαιρία να επιμένει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Λόγω της ισχυρότατης βροχόπτωσης, έσπασε το φράγμα του Στρυμονικού με αποτέλεσμα το νερό να ξεχυθεί προς τα κοντινά χωριά.

Οι ορμητικοί χείμαρροι από το τεχνητό φράγμα κατευθύνθηκαν προς τα χωριά Σταυρός και Βρασνά, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και επιχειρήσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 200 κλήσεις, από τις οποίες οι 28 αφορούσαν διασώσεις. Μάλιστα μία εκ των περιπτώσεων διάσωσης αφορούσε μια έγκυο γυναίκα με ένα βρέφος 10 μηνών.

Στην περιοχή επιχείρησαν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής με 26 άτομα.

36258440 2593082894249384 860476807760052224 n

Λάσπη και ορμητικοί χείμαρροι στη Μάνδρα, το απόγευμα της Τετάρτης

Στις περιοχές της Μάνδρας και την Μαγούλας, από το μεσημέρι και μετά, η Πυροσβεστική δέχτηκε 35 κλήσεις για παροχή βοήθειας, κυρίως από ανθρώπους που ζητούσαν βοήθεια για να απομακρυνθούν από σπίτια, μαγαζιά, αυτοκίνητα ή και χώρους εργασίας.

35963851 2593082900916050 4491823411160416256 n copy

Ευτυχώς, όμως, δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές. Την ίδια ώρα, από τις δύο αυτές περιοχές πραγματοποιήθηκαν και 90 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Οι εικόνες από την περιοχή της Μάνδρας είναι για άλλη μια φορά αποκαρδιωτικές… Δρόμοι «ποτάμια» και λασπόνερα μέσα σε καταστήματα και σπίτια.

Χείμαρρος «έκοψε» στα δύο τη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ορμητικός χείμαρρος «έκοψε» στα δύο τη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 29ο χιλιόμετρο, δημιουργώντας ουρές και προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς.

Κλειστά παρέμειναν για αρκετή ώρα και τα διόδια της Ελευσίνας. Μετά από περίπου δύο ώρες ταλαιπωρίας για τους οδηγούς, η κυκλοφορία στη νέα εθνική άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά.

Πλημμύρισε, επίσης, και η παλαιά εθνική, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν αρκετοί οδηγοί. Η τροχαία διέκοψε και σε αυτό το σημείο την κυκλοφορία.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην Αττική Οδό αλλά και την Πειραιώς, από τη Χαμοστέρνας έως την Πέτρου Ράλλη.

Εικόνες από τη Μάνδρα, το βράδυ της Τρίτης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ