ΕΛΛΑΔΑ

Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/Μιχάλης Παππούς

Το βράδυ της Τετάρτης άγνωστοι, που συμμετείχαν σε διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη, πέταξαν μπογιές στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, μικρός αριθμός διαδηλωτών, που συμμετείχε στο συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό», αποσπάστηκε από την διαδήλωση και πέταξε μπογιές στο μνημείο.

Παράλληλα φώναζαν συνθήματα και ύβρεις, ενώ και κατέβασαν μία από τις σημαίες του μνημείου και την έσκισαν.

1

Πηγή: voria.gr

Βολές Τζανακόπουλου στη ΝΔ με αφορμή τον βανδαλισμό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την βεβήλωση του μνημείου, εξαπολύει βολές προς τη Νέα Δημοκρατία.

«Η Νέα Δημοκρατία έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος και ζήτησε από τη μείζονα αντιπολίτευση «να καταδικάσει άμεσα την βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη από τους φασίστες».

Επίσης ζήτησε «να σταματήσει να τους προσφέρει πολιτική κάλυψη και νομιμοποίηση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τη βεβήλωση του μνημείου

«Τα όσα επακολούθησαν της σημερινής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη για τη συμφωνία με τη FYROΜ προκαλούν οργή σε κάθε δημοκρατικό πολίτη», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος αμαυρώνει τη χώρα μας διεθνώς, όπως και τα δημοσιεύματα για επιθέσεις ακροδεξιών διαδηλωτών σε άτομα στη Ροτόντα», συνεχίζει.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή ούτε στις φασιστικές πρακτικές, ούτε στην ακροδεξιά ρητορική που τις καλλιεργεί.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αντιληφθεί έστω και σήμερα τις ευθύνες του και να σταματήσει να προσφέρει πολιτική κάλυψη στο εθνικιστικό μίσος και τη βία», καταλήγει το κείμενο.

2 copy

Πηγή: voria.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ